6. kolo
23.09.2017 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Schalke 04 2:0

Hoffenheim počtvrté v sezoně vyhrál. Tentokrát to odneslo Schalke, takže Nagelsmannův tým poskočil na druhou příčku. Die Königsblauen zůstanou po šesti kolech těsně za pohárovými umístěními.

V 11. minutě rozehrával standardní situace Nadiem Amiri a Nordtveitovu hlavičku musel likvidovat Ralf Fährmann. O pouhé dvě minutky později už ale kapituloval. Steven Zuber v obležení protihráčů našel kousek za hranicí šestnáctky devatenáctiletého Dennise Geigera, jehož přízemní střela pravačkou možná nebyla z nejtvrdších, avšak zapadla přesně k levé tyči - 1:0.

Následně po Uthově pobídce střílel neúspěšně z otočky Serge Gnabry a stejně nepřesně si počínal na druhé straně hřiště v závěru úvodní dvacetiminutovky Weston McKennie. Deset minut poté se zranil Amiri, na jeho místo přišel Lukas Rupp a Schalke ožilo. Daniel Caligiuri se nadechl k velkému sólu, které ovšem nezakončil podle představ.

Ani Franco Di Santo nemířil po Konopljankově centru přesně. Když pak v nastaveném čase první půle zazdil svou možnost Gnabry, šlo TSG do šaten stále jen s jednobrankovým náskokem. Vyrovnáno mohlo být ve 49. minutě, kdyby Konopljanka nenapálil břevno. Ukrajinský reprezentant se připomenul i za šest minut, jenže minul.

V 57. minutě mohl skórovat Uth, ale za Fährmannem zvonila jen branková konstrukce. Až do třetí minuty nastavení se nikomu nepodařilo předvést nic, co by stálo za výraznější zmínku. Až následoval po autovém vhazování okamžitý nákop na polovinu soupeře. Brankář Schalke vyběhnul mimo pokutového území, jenž se zřejmě zalekl Ruppa, takže balon podběhnul a trefil prázdnou bránu, to zvládnou i méně zkušení borci - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele