24. kolo
24.02.2018 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 1:1

Hoffenheim a Freiburg si nakonec body rozdělily. Svou zásluhu na tom měl opět Nils Petersen, jenž zase dokázal proměnit pokutový kop.

Při této příležitosti určitě nebude od věci připomenout finále turnaje na OH v Rio de Janeiru, kde právě nynější hráč Freiburgu v rozstřelu proti Brazílii selhal. Ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně se začalo hodně opatrně, takže první střelu mezi tři tyče diváci spatřili až po pětadvaceti minutách. Haberer však Baumanna nevystrašil.

V následujících bezmála dvaceti minutách zela pokutová území obou celků prázdnotou. O vzruch se až v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky postaral Serge Gnabry, když si to namířil do pokutového území, aby na konci své akce ztroskotal na Schwolowovi. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného bezbrankového stavu.

Německý reprezentant Gnabry, jenž by neměl chybět ve výběru Joachima Löwa pro letošní mistrovství světa, byl aktivní i po změně stran. Nejprve opět přinutil gólmana k výbornému zákroku, a poté z voleje pálil nad. V minutě sedmapadesáté se skóre konečně pohnulo. Andrej Kramarić se ujal rozehrávky přímého kopu.

Nějakých pětadvacet metrů od brány nevymýšlel nic složitého, prostě obstřelil zeď, přičemž to provedl natolik dokonale, že se nebohý Alexander Schwolow mohl akorát ohlédnout - 1:0. Jenže už za necelých deset minut si nepohlídal situaci ve vápně Kevin Vogt a Nils Petersen se poroučel k zemi. Streichův tým dostal příležitost zahrávat osmou penaltu v sezoně a sám faulovaný ji proměnil - 1:1.

V 75. minutě se mohl do listiny střelců zapsat Pavel Kadeřábek. Hlavou však ke škodě Hoffenheimských orazítkoval pouze břevno. Na svůj první gól v sezoně si tedy bude muset počkat minimálně do příštího víkendu, kdy se jeho tým představí ve WWK Areně v Augsburgu. Freiburg hraje doma proti Bayernu Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele