23. kolo
17.02.2018 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 2:1

Schalke doma vyhrálo nad Hoffenheimem a posunulo se minimálně na den na pátou příčku, před frankfurtský Eintracht. Pro Hoffenheim znamená prohra prohloubení ztráty na vysněnou Ligu mistrů.

Schalke se po výhře nachází se sedmatřiceti body na pátém bundesligovém místě a za čtvrtým Dortmundem, který však ještě zápas třiadvacátého kola odehraje, zaostává pouze kvůli rozdílu skóre. Hoffenheimu se stále nedaří dohnat manko z podzimu a s jednatřiceti body se nachází na deváté příčce. Na Evropskou ligu ztrácí pět bodů, na Ligu mistrů pak o bod více.

Již první velká šance zápasu skončila gólem, a to když se ve 12. minutě dokázal po dobrém centru hlavičkou prosadit domácí Thilo Kehler. V patnácté minutě vstřelilo Schalke druhý gól zápasu, videorozhodčí však vzápětí odhalil ofsajd a skóre zápasu zůstalo 1:0 pro domácí. Necelou půlhodinu po začátku utkání se domácím podařilo vstřelit regulérní gól. Hostující obránce Vogt udělal při rozehrávce obrovskou chybu a míče se zmocnil Breel Embolo, který se před prázdnou bránou nemýlil.

Ve druhém poločase hrála obě mužstva opatrněji a žádnou vyloženou šanci jsme až do 78. minuty neviděli. V 78. minutě se totiž hlavou opřel do centru Pavla Kadeřábka Andrej Kramarič, který snížil stav utkání na 2:1 z pohledu domácích. 2:1 zápas po vyhroceném závěru také skončil a tři body zůstávají v Gelsenkirchenu.

Po loňské úspěšné sezóně Hoffenheimu letos dostává plán trenéra Nagelsmanna na postup do Ligy mistrů další velkou trhlinu a Hoffenheim se nyní musí zaměřit především na udržení se v klidném středu bundesligové tabulky.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele