30. kolo
15.04.2018 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke ovládlo Vestfálské derby, Dortmund porazilo 2:0.

Vestfálské derby tentokrát vyznělo pro Schalke, které zvítězilo nad Borussií Dortmund 2:0. Všechny branky padly až po změně stran, kdy nejprve nalomil hru BVB Konopljanka a devět minut před koncem definitivně rozhodl stoper Naldo. Zatímco Schalke si pojistilo druhou příčku, Borussia je čtvrtá, ale bude se muset ohlížet za sebe, neboť se z dalších pozic přibližují Lipsko, Hoffenheim nebo Frankfurt.

Souboj Schalke s Borussií je vždy velkou záležitostí. Vestfálské derby i tentokrát přivedlo do Arény v Gelsenkirchenu velké množství diváků. Fanoušci ještě mají v živé paměti první duel hraný v Dortmundu, který skončil remízou 4:4, přestože Schwarzgelben vedli už o čtyři branky.

Atmosféra ve Veltins Aréně byla výtečná. Domácí publikum hnalo Schalke kupředu a to mělo první šanci zápasu, ale Caligiuriho ránu skvěle vyrazil Bürki. Převaha Schalke trvala i nadále, přestože se Dortmund pokoušel o vysoký presink. Schwarzgelben poprvé zahrozili až prostřednictvím standardky Marca Reuse, jehož přímý kop pořádně protáhl Fährmanna. Před koncem prvního poločasu Veltins Aréna málem slavila, Konopljanka se parádně uvolnil a mířil na zadní tyč, kterou těsně minul. V ochozech to jenom zahučelo.

Schalke pokračovalo v aktivitě i po změně stran a velice brzy se dočkalo. V 50. minutě dostal od Caligiuriho přihrávku Konopljanka a střelou na bližší tyč překonal Bürkiho. Schalke vedlo nad velkým rivalem 1:0 a Veltins Aréna byla na nohou. Schalke i nadále kontrolovalo hru a Dortmund víceméně vyčkával na brejkové příležitosti. Po centru Reuse se k zakončení dostal Pulišič a nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno. Místo toho ale přišel druhý zásah Schalke. Naldo vypálil z dobrých třiceti metrů a Bürki jeho dělovku nezachytil.

Z druhé branky už se Borussia nevzpamatovala. Schalke bylo v laufu a ovládlo vestfálské derby, přičemž si pojistilo druhé místo za jistým mistrem z Mnichova. Dortmundu patří čtvrtá příčka, nicméně jistotu Ligy mistrů ještě zdaleka nemá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele