18. kolo
13.01.2018 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

RB Lipsko - Schalke 04 3:1

RB Lipsko i zásluhou Timo Wernera porazilo Schalke, díky čemuž si od něj vzalo zpět druhou příčku v tabulce. Pro die Königsblauen však pochopitelně není vůbec nic ztraceno.

V úvodních pětadvaceti minutách to byla v Red Bull Areně spíše přehlídka soubojů a špatných přihrávek. V bojovném fotbale nebylo na dobré příležitosti místo. Tu první, leč nepřesnou, si na konto připsal Alessandro Schöpf. O chvíli později zaměstnal Gulácsiho útočník Guido Burgstaller. Schöpfova dorážka zase mířila vedle.

Teprve potom se osmělili domácí. Po Keïtovi vyzkoušel Fährmannovu pozornost Marcel Sabitzer. Následně fauloval ve vlastním vápně Stambouli Jean-Kévina Augustina a kopala se penalta. Sám faulovaný si na ni hodně věřil, ale brankář Schalke jeho špatně kopnutou "pětku" vcelku bez problémů lapil.

Die Roten Bullen si však nemuseli zoufat dlouho. Kevin Kampl našel ve středu hřiště Nabyho Keïtu, jenž z kroku ve vzdálenosti nějakých dvaceti metrů napřáhnul a měl obrovskou kliku, že balon tečoval Naldo do protipohybu muže v rukavicích - 1:0. Většina z té bezmála třiačtyřicetitisícové návštěvy se tedy mohla radovat.

Skvadra Ralpha Hasenhüttla se pak drala ještě více do útoku. Naldo v poslední chvíli uklízel před Sabitzerem, a pak Caliguiri navedl přímý kop Lipska do spojnice vlastní branky. Po změně stran se paradoxně prosadil Tedescův tým. Právě Daniel Caliguiri centroval přesně na v šestnáctce osamoceného Nalda, jenž sice hlavičkoval do země, ale od ní se míč odrazil za Gulácsiho záda - 1:1.

Poté střílel Sabitzer, ale neúspěšně. Vedení si úřadující vicemistr vzal zpátky v 69. minutě. Dvacetiletý záložník Konrad leimer vystihnul Naldovu rozehrávku, načež přiťuknul Sabitzerovi a pelášil do vápna, kam mu spoluhráč poslal parádní oblouček. Rakouský záložník si balon zpracoval a před vyběhnuvším Fährmannem stihnul posunout do středu hriště na Timo Wernera, který uklízel do odkryté klece - 2:1.

A aby toho nebylo málo, už o dvě minutky později přihrál Werner do vápna Brumovi, který s drobnou pomocí od Nalda propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:1. Zbytek zápasu se odehrával v podstatě v režii domácího celku, který si vytvořil další dobré příležitosti. Zůstaly sice nevyužity, ale i tak "Rudí býci" předvedli další velice kvalitní výkon.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele