12. kolo
18.11.2017 18:30 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 2:4

Gladbach potvrdil zvýšené sebevědomí a v pohledném utkání vykradl Olympijský stadion v Berlíně. Tým Dietera Heckinga se tak rázem vyšplhal na třetí příčku v tabulce, zatímco ten Dárdaiův se nebezpečně blíží sestupovým vodám.

První z celkových šesti branek padla už v 5. minutě. Denis Zakaria vběhnul po levé straně do vápna, vrátil pod sebe, kde balon se štěstím trefil Lars Stindl - 0:1. Neuběhlo ani deset minut a Hříbata vedla o dva góly. Hazard našel Stindla, jehož pokus zblokoval ve vlastní šestnáctce Karim Rekik, přičemž porada s videorozhodčím ukázala, že balon lehce zasáhnul rukou.

Exekuce pokutového kopu se ujal Thorgan Hazard a zvolil jistotu, tedy střed brány - 0:2. Ve 20. minutě ideálně zpracovával Raffael a bleskově pálil z nějakých pětadvaceti metrů do horního rohu brány. Rune Jarstein neměl nárok - 0:3. V ten moment byli domácí zralí na ručník. Podařilo se jim však brzy snížit.

Vedad Ibišević napoprvé na Sommera nevyzrál, nicméně když se k němu míč dostal po přihrávce Mitchela Weisera, počínal si o poznání chladnokrevněji a vlastně svým způsobem uzmul gól Salomonu Kalouovi - 1:3. Co se gólů týče, bylo to v prvním poločase všechno, avšak k vidění byla ještě jedna velká šance.

Bosenský forvard ve službách berlínského celku měl velkou smůlu, neboť jeho první hlavička zazvonila na břevno a ta druhá z dorážky pro změnu orazítkovala levou tyčku. Ve druhém poločase byl nejprve nejaktivnějším fotbalistou na trávníku Davie Selke. Žádnou trefu ale nakonec nezaznamenal.

Prosadil se až jeho spoluhráč Mitchell Weiser v 71. minutě, když se k němu odrazil kulatý předmět po rozehrávce přímého kopu. Při střele pravačkou spolupracoval se vzdálenější tyčí a mohlo to být ještě hodně zajímavé - 2:3. Mohlo, kdyby o osudu utkání definitivně nerozhodnul o sedm minutek později svou druhou trefou v zápase (a celkově šestasedmdesátou v Bundeslize) Brazilec Raffael.

Po přihrávce od Herrmanna se ocitnul tváří v tvář Jarsteinovi. A ve dvaatřiceti už je natolik zkušený, aby věděl, jak si v této situaci počínat - 2:4. Gladbach za týden sehraje doma v Borussia-Parku prestižní duel s Bayernem Mnichov. A Hertha bude mít dobrou šanci zase bodovat, neboť soupeřem jí bude na posledním místě se trápící Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele