28. kolo
31.03.2018 15:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - RB Lipsko 2:3

Hráči RB Lipsko navázali na úspěšné představení proti Bayernu a tři body brali také z HDI-Arény, kde zvítězili 3:2. Hosté zároveň využili zaváhání Leverkusenu a poskočili na čtvrtou pozici, která zaručuje Ligu mistrů. Pro Hannover to byla už pátá porážka v řadě.

Hannover chtěl utnout nelichotivou sérii porážek, která odstartovala 24.února s Borussi Mönchengladbach, jenomže soupeřem bylo nabuzené Lipsko. Býci nenechali nikoho na pochybách a do utkání vstoupili výrazně aktivněji, což v šestnácté minutě přineslo kýžené ovoce. Pohlednou akci zakončil Werner přihrávkou na volného Forsberga, který neměl problém trefit odkrytou branku.

Domácí se v podstatě jenom bránili. Lipsko bylo nadále aktivnější a Forsberg byl blízko druhé brance, nebýt včasného obranného zákroku soupeře. Die Roten v prvním poločase nepředvedli vůbec nic a pokud chtěli pomýšlet na bodový zisk, museli ve druhém dějství výrazně přidat.

K vidění ale byla tatáž stejná písníčka. Lipsko útočilo a Hannover se bránil. V 54.minutě posadil Keita balón na hlavu Williho Orbána a Býci šli do dvougólového trháku. Utkání se zdálo být rozhodnuto, ale Hannoveru se podařilo vstřelit čtvrthodinu před koncem kontaktní branku. Salif Sané udeřil ze vzduchu a závěr utkání sliboval dramatickou podívanou.

Lipsko o drama nestálo a odpovědělo po svém. Za pět minut od Saného trefy vrátil dvoubrankové vedení do prázdné branky Yussuf Poulsen, ale ani to nebyla v zápase konečná. Hannover okamžitě zareagoval a opět udeřil ze vzduchu, tentokrát se mezi střelce zapsal Niclas Füllkrug.

Drama se nakonec skutečně dostavilo a s vedením Lipska mohlo být ámen, protože Hannover dokázal dotlačit balón do sítě i po třetí. Celou situaci musel sudí posuzovat na videu a nakonec se rozhodl pro odmávaný ofsajd. Každopádně Hannover si v závěru vytvořil velký tlak a Lipsko se bránilo zuby nehty. Přečkalo i kritický nastavený čas a nakonec zvítězilo 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele