3. kolo
08.09.2017 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - RB Lipsko 0:2

Páteční úvodní duel třetího kola Bundesligy měl jasného favorita. Tím byli hosté z Lipska - Rudí býci loni pod Hasenhüttlem došli k překvapivému druhému místu v celé soutěži, zatímco Hamburk se tradičně spíše potýkal se záchranářskými starostmi.

Hosté mohli jít do vedení už v sedmé minutě, když se do solidní šance dostal Werner. Mladý forvard před vápnem ještě přihrával Augustinovi, nová posila Lipska ale trefila pouze tyč Matheniovy branky.

Ve dvacáté čtvrté minutě se naopak mohli radovat domácí, když americký forvard Bobby Wood skvělým pasem oslovil Kostiče. Bývalý hráč Vfb Stuttgart ale ve stoprocentní šanci zcela selhal a Gulácsiho branku vůbec netrefil.

Na úvodní gól si tak diváci v Imtech Areně museli počkat až do druhého poločasu a k neradosti příznivců HSV se o něj postaral hráč hostujícího celku. V šedesáté sedmé minutě se do míče z dálky opřel Naby Keita a parádní střelou nedal gólmanovi Hamburku šanci. Mladý středopolař tak ukázal, proč bude příští rok přestupovat směr Premier League.

Druhou branku pak vzápětí přidal Timo Werner. Vše přitom začali rohem Hamburku, ze kterého se ale i pomocí výtečného zákroku Gulácsiho podařilo Lipsku založit brejk, na jehož konci byl samostatný únik německého reprezentanta. Ten nedal obránců HSV šanci a tváří v tvář Matheniovi se přízemní střelou nemýlil.

Lipsko tak porazilo Hamburk 2:0, přístavní celek po výborném úvodu sezony poprvé prohrál.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (2)

Přidat komentář
petr78

0:2

Reagovat
Milhaus92

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele