17. kolo
16.12.2017 15:30 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - SC Freiburg 3:3

Freiburg v Augsburgu v 90. minutě vedl o dva góly, přesto odjíždí pouze s jedním bodem. Hattrickem se v zápase blýskl Islanďan Finnbogason. Remíza ani jednoho ze soupeřů v tabulce zásadně neposunula. Freiburg by se v případě výhry dostal před Wolfsburg, ale kvůli remíze se stále s devatenácti body nachází na sedmnáctém místě. Augsburg je se čtyřiadvaceti body na devátém místě, přičemž od vysněné Evropské ligy je vzdálen pouhé tři body.

Zápas začal lépe pro favorizovaný Augsburg. Již v první minutě totiž Caiuby nahrál do vápna Finnbogasonovi, jehož první střelu brankář Schwolow vyrazil, na následnou dorážku byl však i on krátký. Augsburg tak již ani ne po minutě hry vedl a hráči mohli být rádi za pohodový vstup do utkání. V desáté minutě málem náskok narostl, ale Gregoritsch v klíčovém okamžiku bránu přestřelil. Ve 22. minutě se do dobré příležitosti dostal hostující Günter, který místo obehrávání soupeřů zvolil střelu na zadní tyč, která skončila až v brance soupeře. Až do konce poločasu k žádné větší šanci nedošlo a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Hned na začátku druhého poločasu šli do vedení hosté. Obrat se podařil po rohovém kopu, z něhož se po teči v pokutovém území podařilo skórovat Petersenovi. Když dal v 66. minutě gól na 3:1 znovu Petersen, vypadalo to, že Freiburg poveze domů cenné tři body, o to víc, že stejné skóre platilo i v 90. minutě. V 93. minutě však po centru Maxe hlavičkoval do brány Finnbogason a svým druhým gólem v zápase snížil nepříznivé skóre utkání. O necelou minutu později mohly v Augsburgu propuknout oslavy naplno, Finnbogason totiž další přesně mířenou hlavičkou zamířil do sítě a hráči Freiburgu jen nevěřícně kroutili hlavou, jaký náskok promrhali.

S remízou jsou tedy určitě spokojenější domácí, kteří sice šli do vedení již v první minutě, ale pět minut před koncem prohrávali 3:1. Příští ligový zápas odehraje Augsburg 13. ledna s Hamburkem. Freiburg se ve stejný den představí na hřišti Brém.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele