25. kolo
02.03.2018 20:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 2:2

Brémy po povedeném druhém poločase remizovaly v Mönchengladbachu. Po pětatřiceti minutách sice domácí vedli 2:0, dvanáct minut před koncem však dokázal srovnat Johansson.

Werder se díky zisku jednoho bodu vzdálil přímému sestupu na deset bodů, na konkurenční Freiburg však stále ztrácí dva body, na Stuttgart dokonce tři. Dva body za Werderem se navíc nachází ambiciózní Wolfsburg, který prožívá mimořádně nevydařenou sezónu.

Mönchengladbach se po zápase s outsiderem z Brém mohl přiblížit vysněné Lize mistrů, po remíze na ni však ztrácí čtyři body a všem jeho konkurentům zbývají jejich zápasy pětadvacátého kola ještě odehrát. Přesně tři body za Mönchengladbachem se navíc nachází silné trio v podobě Augsburg, Hoffenheim, Hannover.

Mönchengladbach byl v zápase favoritem a podle očekávání šel také v 5. minutě po první velké šanci utkání do vedení. V 5. minutě se totiž do dobré pozici dostal z ničeho nic Zakaria, který chytře obstřelil českého brankáře Pavlenku. V 16. minutě mohli hosté srovnat, Augustinssonovu nebezečnou střelu, která by pravděpodobně skončila v síti, však tečoval mimo tři tyče jeden z domácích obránců.

Ve 24. minutě po líbivé individuální akci střílel brémský Belfodil a jeho střelu po teči bránícího hráče brankář Sommer s problémy vyrážel. Navzdory tlaku Brém to byl ve 33. minutě právě Mönchengladbach, kdo vstřelil gól. Po centru Borussie z pravé strany si totiž míč nešťastně srazil do vlastní sítě Moisander, který tak poslal Mönchengladbach do dvougólového vedení.

Ve 38. minutě mohl snížit Bargfrede, který se však z dobré pozice mezi tři tyče netrefil. V 59. minutě přišla zápletka v utkání. kruseho centr z rohového kopu totiž brémský Delaney dokázal hlavou usměrnit mezi tři tyče a snížil na 2:1. V 63. minutě domácí brankář Sommer s obtížemi vytáhl střelu Johanssona nad břevno a Brémy začaly stupňovat tlak.

Dlouhý tlak proměnil Werder v gól v 78. minutě, kdy Eggesteinovu nahrávku do vápna domácích sklepl Gondorf na Johanssona, který již neměl problém míč prudce poslat do odkryté části brány. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a Brémy si tak z Mönchengladbachu vezou cenný bod.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

10:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele