17. kolo
16.12.2017 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 2:1

Dortmund otočil utkání s Hoffenheimem a přezimuje na příčkách, které mu zajišťují účast v evropských pohárech. Hoffenheim se naopak propadl na sedmé místo a o Ligu mistrů bude muset ještě zabojovat. Čelo německé ligy je velice vyrovnané, tedy kromě suverénního Bayernu. Mezi druhým a osmým místem je totiž rozdíl pouhých dvou bodů a po půlce sezóny tak má na Ligu mistrů stále naději třeba Hertha, která se nachází na jedenáctém místě a na čtvrtou příčku ztrácí sedm bodů.

Hráči Hoffenheimu před zápasem věděli, že Dortmund není v dobrém rozpoložení a na pokyn trenéra Nagelsmanna hráli již od začátku zápasu velmi ofenzivně. To přineslo své ovoce již ve 21. minutě, kdy Pavel Kadeřábek ve vápně Dortmundu skvěle přihrál na Marka Utha, který už pouze s úsměvem na tváři doklepával do prázdné brány. Hoffenheim se od vstřelené branky dopředu již tolik netlačil a více se zaměřil na defenzivu.

V 50. minutě mohli jít hosté do dvougólového vedení. Demirbay centroval na Amiriho, jehož střelu si však pohlídal brankář Bürki. V 62. minutě došlo k další stěžejní události zápasu. V pokutovém území Hoffenheimu byl totiž faulován Shinji Kagawa a rozhodčí Osmers správně nařídil penaltu, kterou vzápětí proměnil Pierre-Emerick Aubameyang. V 79. minutě mohl vítězný gól utkání vstřelil český obránce Pavel Kadeřábek, který si v pokutovém území Dortmundu dobře přehodil míč na levou nohu, ale jeho následná střela vůbec nesměřovala mezi tři tyče. Ke konci zápasu byl aktivnější Hoffenheim ale v 89. minutě to byli právě domácí, kdo se radoval. Kagawa centroval do vápna Hoffenheimu, kde si skákavý míč našel mladík Christian Pulisic, který obloučkem přehodil brankáře Baumanna a následně elegantně doklepl do prázdné brány. V 94. ještě tutovou šanci na potvrzení výsledku promrhal Aubameyang a zápas tedy skončil 2:1 pro domácí.

Dortmundu se podzim příliš nevydařil, ale zakončují ho pozitivně. Hoffenheim byl bodům blízko, ale nakonec doplatil na žalostné neproměňování šancí. 14. ledna přivítá Dortmund Wolfsburg. O den dříve, tedy 13. ledna, se Hoffenheim představí na hřišti šestnáctých Brém.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele