8. kolo
14.10.2017 18:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Borussia Dortmund - RB Lipsko 2:3

Divák čekal šlágr kola a ten také dostal - napínavý průběh, atraktivní akce a pět vstřelených branek nabídlo podvečerní sobotní utkání německé Bundesligy mezi BVB a Rudými býky z Lipska. Za mírného favorita byli vzhledem ke skvělé formě, kterou si v dosavadním průběhu sezony i drží i dlouhodobě stabilním výkonům v prostředí domácího Signal Iduna Parku považováni fotbalisté Dortmundu - na papírové předpoklady se ovšem nehraje.

Borussii se přitom začátek utkání povedl, když už ve čtvrté minutě dostal domácí mužstvo do vedení kdo jiný než Pierre-Emerick Aubameyang. Hosté ale dokázali na úvodní branku bleskurychle odpovědět a už o šest minut později srovnal krok Marcel Sabitzer.

V pětadvacáté minutě se pak nádhernou sólovou ofenzivní akcí prezentoval Bruma - ten si udělal dobrý den z obránců Dortmundu i gólmana Bürkiho a před dánským forvardem Poulsenem byl už pak jednoduchý úkol - dopravit míč do zcela prázdné branky. To se mu samozřejmě povedlo a Lipsko vedlo 2:1.

Jestliže se hráči BVB vrátili z poločasové přestávky z kabin s cílem duel brzy vyrovnat, povedl se jim pravý opak - stoper domácích Sokratis totiž ve vápně poslal k zemi Augustina a verdikt sudího byl nemilosrdný - odpískaná penalta ve prospěch hostí a ještě byl řecký obránce poslán ze hřiště.

Sám faulovaný pak pokutový kop proměnil a vypadalo to, že je o výsledku utkání rozhodnuto - Hasenhüttlovi svěřenci vedli o dvě branky a navíc domácí dohrávali v deseti. Možnosti početní výhody si ale hosté užívali jen něco málo přes pět minut - pak viděl od rozhodčího druhou žlutou kartu Ilsanker a rázem se počet hráčů na obou stranách vyrovnal.

I Žlutočerní se pak v duelu dočkali penalty. V šedesáté druhé minutě fauloval Upamecano Aubameyanga a gabonský kanonýr dostal možnost snížit. Stejně jako Augustin sám faulovaný penatu v pohodě proměnil a Dortmund měl tak ještě více než půl hodiny na vstřelení vyrovnávací branky. To se ovšem mužstvu Petera Bosze nepodařilo, Lipsko tak slaví důležité tři body a situace v čele bundesligové tabulky se dramatizuje.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hele book , ty si opravdu myslíš, že Dortmund vyhraje o 3 a více golu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry,ale vzdycky jak ctu tvoje komentare,tak nechapu o cem mluvis.Nevim,jak si prisel na to,ze book to vidi o 3 a vice golu? Jinak tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Beru to dle kurzu. Momentálně na tipsportu 4,41-4,63-1,2.Muj tip max. o 2 goly, ale stačí mě i o jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

a kde to ctes?Ja se dival na Tipsport a nejnizsi kurz vidim na to,ze to bude o 1 gol.

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda, ale zároven taky vypsali ty buzny jedny hcs0:2,viz výše. Ještě , že jsem neměl po práci sílu vsadit, mělbych tam za 1, učitě taky Juventus, Besiktas,, .

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mne moc golu nebude max 2-3. Je to neco jako derby takze budou opatrni...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele