24. kolo
26.02.2018 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - FC Augsburg 1:1

Dortmund překvapivě remizoval s Augsburgem a na třetí Schalke má tedy náskok pouhého jednoho bodu. Augsburg se naopak posunul na osmé místo a na evropské poháry už ztrácí jen šest bodů.

Dortmund si mohl na druhém místě vytvořit tříbodový náskok na třetí Schalke, po překvapivé remíze však rozdíl mezi těmito odvěkými rivaly činí pouhý jeden bod. O bod pod Schalke se navíc nachází Frankfurt, o další bod níž pak Leverkusen s Lipskem. Zájemců na umístění v nejlepší čtyřce je tedy dostatek a Dortmund může na konci sezóny tato domácí remíza hodně mrzet.

Augsburg se po čtyřiadvaceti odehraných kolech nachází s dvaatřiceti body na osmé příčce, přičemž stejný bodový zisk má také Hoffenheim a Hannover, před kterými je Augsburg díky lepšímu rozdílu skóre. Na vysněnou Ligu mistrů ztrácí Augsburg pouhých sedm bodů a během zbývajících deseti kol pro něj určitě není nic nereálné.

Do zápasu vstoupil podle očekávání lépe favorit v podobě Dortmundu. Již v 16. minutě totiž přilétl centr před bránu hostů, který trestuhodně poslal Hinteregger přímo do běhu Marcu Reusovi, který míč bezpečně umístil do Hitzovy brány.

Ve 44. minutě zahrával volný přímý kop z nebezpečné pozice hostující Jonathan Schmid, jeho střelu však skvělým zákrokem vyrazil brankář Bürki. Do kabin se tedy po poměrně nudném prvním poločase šlo za stavu 1:0 pro domácí, kteří však zbytek zápasu určitě nemohli vypustit, jelikož Augsburg je jedním ze soupeřů, kteří dokáží zahrozit proti komukoliv.

Vyrovnání z ničeho přišlo v 73. minutě. Tehdy Augsburg zahrával rohový kop, z něhož přišel centr, který nejdřív Danso trefil hlavou na brankáře, z následné dorážky nohou už se však nemýlil a srovnal tak stav utkání. V 85. minutě se k odraženému míči v pokutovém území Augsburgu dostal Dahoud, z dobré příležitosti však mířil pouze nad.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Livesport.cz mi píše, že zápas se hraje v dohravce v pondělí, jak to tedy je?

Reagovat
Centrofixka

Hrajú v pondelok 26. 2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele