33. kolo
05.05.2018 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 1:2

Mohuč ze sebe vydala všechno a na Vestfálském stadionu slaví po výhře 2:1 záchranu. Vše podstatné se událo během úvodní čtvrthodiny, kdy padly všechny branky. Borussia sice měla velkou územní převahu, vyrovnání se ale nedočkala.

Borussia tak hazarduje se svojí účastí v Lize mistrů a i když má k dobru tři body, čeká jí v posledním kole zápas v Hoffenheimu, kde se může stát cokoliv. Dortmund nevstoupil do zápasu vůbec dobře a s Mohučí prohrával už po pouhých 180 sekundách. Gbamin šikovně přenechal balón Bakuovi, který tvrdou ranou nedal Bürkimu šanci. Domácí se sotva stačili z inkasované branky vzpamatovat a už prohrávali o dva góly. Ve 13. minutě si naskočil na De Blasisův centr Jošinori Muto a Mohuč vedla už 2:0.

Divoký začátek zápasu druhou brankou nekončil. Za další tři minuty odvedl skvělou práci Sancho a Maximilian Philipp ze středu pokutového území překonal Müllera. Borussia vstřelila kontaktní branku, ale v prvním poločase klidně mohla inkasovat potřetí a znovu prohrávat o dva zásahy. Alexander Hack měl na kopačce třetí gól, ale Bürki předvedl fantastický zákrok. Mohuč vedení v prvním poločase udržela, po změně stran jí ale čekal ještě pořádný kus práce.

Obecně se očekávalo, že Dortmund ve druhém poločase na svého soupeře vlétne a bude si vytvářet jednu šanci za druhou, jenže to byl omyl. Hra Dortmundu postrádala myšlenku a nápaditost a jakkoliv bylo držení balónu v jeho režii, k žádným větším příležitostem nedocházelo. Až v 90. minutě byl Vestfálský stadion blízko k oslavě vyrovnání, jenže Schmelzerovu hlavičku schoval v rukavicích Müller. Mohuč překvapila a na půdě Dortmundu zvítězila 2:1. Zisk tří bodů přitom znamená definitivní jistotu záchrany.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bookmaker z tipsportu si myslí, že Dortmund vstřelí max. 2 goly. Duvod?

Reagovat
Kixi Syhimour

...

Reagovat
smazaný uživatel

Derby se nepouští .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele