1. kolo
18.08.2017 20:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 3:1

Bayern Mnichov vykročil za obhajobou titulu vítězstvím 3:1 nad Leverkusenem a jasně ukázal, proč jsou kurzy na jejich šestý Meisterschale v řadě tak nízké. Otevírací utkání bundesligové sezóny 2017/2018 nabídlo zajímavý fotbal s šancemi na obou stranách, přičemž domácí byli preciznější ve finální fází svých útočných akcí a zaslouženě si připisují tři body.

Carlo Ancelotti se musel před pátečním šlágrem obejít bez mnoha opor. Kvůli zranění scházeli Španělé Bernat, Thiago Álcantara a Javi Martínez, dále také němečtí reprezentanti Jerome Boateng s Manuelem Neuerem a největší letní posila, Kolumbijec James Rodríguez. Šanci se ukázat tak dostali další nové akvizice - Niklas Süle nebo Corentin Tolisso.

Byli to právě tito dva noví hráči, kteří si při svém prvním ligovém startu v dresu bavorského velkoklubu připsali i premiérovou trefu a zajistili tak Bayernu brzké vedení o dvě branky. Nejprve další letní posila, Sebastian Rudy posadila svůj centr z přímého kopu na hlavu stopera Süleho, svého někdejšího spoluhráče z Hoffenheimu, a Allianz Arena se poprvé zaradovala.

Zanedlouho to už bylo o dvě branky. Další centr, tentokráte od rohového praporku, vyboxoval Bernd Leno pouze ke kopačkám Artura Vidala, jenž míč vrátil do malého vápna, odkud se nehlídaný Tolisso nemýlil a Leno se za přesnou hlavičkou jen ohlédl. Neuběhlo ani pět minut a ex-lyonský Corentin Tolisso mohl zaznamenat další trefu, jeho střela z úhlu sice prošla mezi nohama brankáře, zastavila ji však vzdálenější tyč.

O poločasové přestávce přešel přes Mnichov silný a hustý déšť, kvůli kterému musel být začátek druhého dějství odložen o několik minut. V kabině zůstali Sven Bender a Leon Bailey, místo nichž do druhého poločasu na zmáčený trávník vyběhli Aleksandar Dragović a Julian Brandt. Nutno dodat, že svěřenci trenéra Herrlicha svůj výkon zlepšili, kýžená branka ale nepřicházela.

Naopak Bayern v 52. minutě zahrával penaltu, kterou hlavní rozhodčí Stieler nařídil až zpětně po konzultaci s videorozhodčím, v prvním momentu nechal totiž drobný kontakt Aránguize s Lewandowskim bez povšimnutí. Nutno dodat, že v tomto případě bylo rozhodnutí videorozhodčího příliš přísného a docela necitlivé. Nařízený pokutový kop nicméně polský kanonýr s přehledem proměnil a potvrdil vítězství pro své barvy.

Nic na tom nezměnili obrovské šance Vollanda a Kohra ani snižující gól Admira Mehmediho, jehož dělovka do levého horního rohu Ulreichovi brány po pěkné akci na jeden dotek alespoň trochu napravila dojem hostujících fanoušků z úvodního zápasu sezóny.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Bastaron

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rich

5-0

Reagovat
Jardman

4:3

Reagovat
duloig

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele