16. kolo
13.12.2017 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 1:0

Bayern Mnichov zvládl povinnost za tři body, i když se možná čekalo, že zvítězí přesvědčivějším výsledkem. Poslední Kolín nad Rýnem udolal jedinou brankou Roberta Lewandowskiho. Bavoři stvrdili své suverénní vedení v tabulce, zatímco Kolín se bude muset po důležitých bodech ohlédnout jinde.

Měla to být bitva Davida s Goliášem. Bayern je opět suverénem Bundesligy, zatímco Kolínu nad Rýnem patří poslední pozice. Hosté ale v posledních týdnech přeci jenom zaznamenali jisté zlepšení a svojí kůži nehodlali v Allianz Aréně prodat lacino.

Bayern měl samozřejmě od počátku velkou převahu, ale v koncovce byl poněkud laxní. Ribéryho i Müllera v úvodní čtvrthodině výborně vychytal brankář Horn, zatímco Süle na zadní tyči minul branku. Kolín se velmi dobře bránil a Bayernu toho ve zbytku prvního poločasu moc nedovolil.

Přesto se stále očekávalo, že se bavorský gigant po přestávce prosadí a rozpoutá tradiční ofenzivní smršť. Lewandowski hlavičkoval zblízka nad a Bayern se poprvé konečně prosadil v 61. minutě. Boateng šikovně poslal do vápna Kolína vysoký lob, který Müller sklepl pro Roberta Lewandowskiho a Bayern vedl 1:0. Allianz Aréna očekávala další kousky v síti nebohého Kolína, ale domácí brankostroj jakoby se znovu zasekl. Svojí roli rozhodně sehrálo i štěstí na straně Kolína, protože James Rodríguez vyzval ke skvělému zákroku Horna a Lewandowski div, že nepřelomil břevno.

Pět minut před koncem opět skvěle zasáhl proti střele Jamese Rodrígueze Horn a Bayern se následně musel strachovat o výsledek a vlastně děkovat svému brankáři Starkemu, který výborně zlikvidoval střelu Klüntnera. To byla sice ojedinělá šance Kolína, ale mohla znamenat senzační bod. Bayern další branku nepřidal a zvítězil "jen" 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:0 může být

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Rich

5-0

Reagovat
Bastaron

6:0

Reagovat
Jardman

Tak doufám v gólové hody, v Juppův gólostroj, 7:0, 5x Müller, 1x Ribéry, 1x Lewandowski z pen.

Reagovat
smazaný uživatel

6 : 0 BAYERN Merry Christmas and Happy New Year Fc Bayern musíme to letos urvat

Reagovat
Heresy

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele