4. kolo
17.09.2017 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 4:0

Bayer Leverkusen konečně zabral a věří, že mu vítězství pomůže k úspěšné sérii. Die Werkself čtyřgólovým přídělem potopili Freiburg, který tak na první tříbodový zisk stále čeká.

V 6. minutě pobídnul patičkou Brandt Bellarabiho, avšak ten mířil přímo do náruče Schwolowovi. Hosté měli problém dostat se na polovinu soupeře. Zato v obraně nestíhali. Po jednom úniku centroval do vápna Wendell, ale Kai Havertz ve výborné pozici minul. Heika Herrlicha a spol. to však dlouho mrzet nemuselo.

Už v jednadvacáté minutě totiž Áranguiz posunul vertikálně balon na Vollanda, který se otočil a z nějakých pětadvaceti metrů si nedělal problémy - 1:0. Brankáře Freiburgu omlouvá, že střela ve vzduchu viditelně zaplavala, což je vždycky nepříjemné. Domácí byli při chuti a ještě před vypršením úvodní půl hodiny šli do dvoubrankového náskoku.

Niederlechner odhlavičkoval výborný centr od rohového praporku pouze na hranici šestnáctky, kam si doběhnul Áranguiz a ukázkovou nekompromisní ranou našel levý dolní roh brány - 2:0. Streichův tým vůbec netušil, která bije. A die Werkself toho potřetí využili nedlouho poté, konkrétně ve čtyřiatřicáté minutě.

A byla to akce jako z fotbalové učebnice. Bellarabi z dálky umí, ale tentokrát se rozhodnul posunout balon napravo, kde byl zcela osamocený Lars Bender. Následně poslal přesně ten nepříjemný míč do kapsy mezi obránci a mužem v rukavicích, přičemž hned tři hráči Leverkusenu byli připraveni zakončovat do prázdné. Nakonec tak učinil Kevin Volland - 3:0.

Po změně stran mohl snížit Marco Terrazzino. V dobré pozici však selhal. V 69 minutě neuspěl Bellarabi. Následně sice Volland dostal balon za čáru, ale hattrick se nekonal, jelikož videorozhodčí viděl jeho faul na Söyüncüa. Přesto se domácí k velké radosti vyprodané Bay-Areny ještě jednou dočkali.

Áranguiz neotálel s rozehrávkou standardní situace, protože si všimnul nabíhajícího Juliana Brandta, který se s míčem otočil a Schwolowovi nedal pražádnou šanci zasáhnout - 4:0. Bayer tedy na úkor Freiburgu opustil sestupové pásmo. Příště se utká s Herthou a s Hamburkem. SC se pokusí zabrat proti Hannoveru a Brémám.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele