18. kolo
12.01.2018 20:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 1:3

Bayern Mnichov si poradil s Leverkusenem a po čtyřech neúspěšných pokusech tak v BayAreně poznal radost z výhry. Situace se tak na druhém až osmém místě po osmnáctém kole rozhodně ještě více zamotá.

O první příležitost se už ve 4. minutě postaral Franck Ribéry. Bernd Leno ale mohl pro tuto chvíli zůstat v klidu. Velikánskou šanci měl v závěru úvodní dvacetiminutovky domácí Dominik Kohr, nicméně jeho hlavička se mezi tři tyče těsně nevešla. Ve 32. minutě šli hosté z bavorské metropole už do vedení.

Od rohového praporku centroval Arjen Robben. Vidalovu hlavičku sice zastavil Sven Bender, jenže balon se odrazil k Javimu Martinezovi, pro něhož nebyl problém tvrdou ranou překonat z hranice malého čtverce domácí jedničku - 0:1. Španělský fotbalista se mohl podruhé radovat o šest minut později, nicméně minul, tak jako následně kolega Süle.

O vyrovnání se snažil v 55. minutě Leon Bailey. Nejprve utancoval Süleho, ale svou střelu nasměroval pouze do břevna. Takže podruhé udeřil Bayern. Ribéry převzal na levé straně balon od Jamese Rodrígueze, vcelku nerušeně doběhnul do vápna, kde míč zaseknul a po zemi zacílil přesně na bližší tyč - 0:2.

Teprve potom se radovali dieWerkself. Havertz našel na hranici šestnáctky Kevina Vollanda, jenž postupně obešel Alabu, Ribéryho i Vidala a díky vydatné teči už dvakrát zmiňovaného Niklase Süleho snížil na 1:2. Herrlichovi svěrenci ožili a díky Vollandovi a o chvíli později Alariovi se jim málem podařilo vyrovnat.

Nakonec však přišla první minuta nastaveného času a s ní přímý kop z nějakých osmnácti metrů, který s naprostým přehledem uklidil svou levačkou kolumbijský šutér James Rodríguez přes zeď do levé šibenice - 1:3. Pro Heynckesův tým to byla čtrnáctá výhra. Tu patnáctou bude chtít přidat za týden proti Brémám. Leverkusen zajíždí do Hoffenheimu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
johnn

2:2 bolo by lepšie 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Rich

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele