25. kolo
04.03.2018 15:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

1. FC Köln - VfB Stuttgart 2:3

Köln doma v napínavém zápase podlehl Stuttgartu. Vítězný gól utkání vstřelil útočný veterán Mario Gomez.

Köln se mohl v případě výhry odlepit poprvé od podzimu od bundesligového dne a jít v tabulce před předposlední Hamburk. Hamburk se nyní o remíze s Mainzem nachází o bod před Kölnem a "Geißböcke" tak stále zůstávají poslední.

Stuttgart se naopak díky výhře sestupovým starostem vzdálil a díky zisku tří bodů se dostal před Hertu Berlín, Hannover, i Augsburg. Na vysněné evropské poháry nyní ztrácí pouhých šest bodů a ve zbytku jara o ně určitě zabojuje.

Domácí byli v zápase mírným favoritem a v 7. minutě šli také do vedení. Osako nahrál míč na Claudia Pizzara, který se po zemi trefil přímo ke vzdálenější tyči. Ve 27. minutě mohl Stuttgart skóre zápasu srovnat, Badstuber se však z voleje mezi tři tyče netrefil. V 37. minutě se domácí radovali z druhého gólu, který byl však posléze odvolán kvůli útočnému faulu Kölnu.

Ve 45. minutě se Stuttgartu podařilo vyrovnat, a to po Thommyho přihrávce do vápna a následné překvapivé střele Maria Gomeze. Aby toho pro domácí nebylo málo, v nastaveném čase první půle přidal Mario Gomez i druhý gól, tentokrát po polostřele, kterou absolutně nezvládl domácí brankář Horn.

V 58. minutě šli hosté do dvougólového vedení. Beck poslal po přihrávce od Thommyho míč po zemi ke vzdálenější tyči a vstřelil tak třetí gól svého týmu v utkání. V 87. minutě přišla poslední zápletka utkání, a to když se Kölnu podařilo snížit na 3:2. Pátý gól utkání vstřelil Miloš Jojič z volného přímého kopu. Vyrovnat už se však Kölnu nepodařilo a z důležitého zápasu se Stuttgartem tak nemá ani bod, ačkoliv v utkání vedl.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele