11. kolo
05.11.2017 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 0:3

Hoffenheim dokázal venku jednoznačně porazit trápící se Köln. "Kozli" už tak na nesestupovou patnáctou příčku ztrácí osm bodů.

V zápase dvou týmů, které měly kvůli čtvrtečním zápasům Evropské ligy pouze dva dny na regeneraci, se očekávala vyrovnaná hra. První velká šance zápasu přišla v desáté minutě, kdy se po střele Amiriho dokázal do prázdné brány prosadit hostující Denis Geiger. Hoffenheim tedy vedl 1:0 a byl jednoznačně aktivnějším týmem. V následujících minutách se v dresu hostů ve vyložených šancích netrefili Bittencourt, Amiri ani Wagner. K jediné větší šanci se během prvního poločasu propracoval Köln ve 41. minutě, kdy Osako pálil z pětadvaceti metrů pouze do tyče.

V úvodu druhého poločasu zachránil domácí od druhé inkasované branky skvělým zákrokem brankář Timo Horn. O necelé dvě minuty později ale ve vápně fauloval jeden z domácích hráčů a sudí po pohovoru s videorozhodčím nařídil penaltu pro Hoffenheim, kterou následně s přehledem proměnil Sandro Wagner. Zhruba patnáct minut před koncem se ke třem větším šancím propracovali domácí, kteří málem opravdu srovnali, ale obrana Hoffenheimu je nakonec vždy uhlídala.

V 80. minutě navýšil skóre na konečných 0:3 po chytrém centru Kramariče Sandro Wagner. Kolín tak získal cenné tři body ze hřiště soupeře a po jedenácti odehraných kolech se ocitá na páté bundesligové příčce, která zajišťuje účast v základní skupině Evropské ligy. Svěřenci trenéra Stögera se naopak ocitají na chvostu bundesligové tabulky, neboť během jedenácti zápasů nasbírali pouhé dva body a na patnáctý Hamburk ztrácí bodů osm. Šanci na nápravu má porýnský celek za dva týdny, kdy se představí na hřišti Mainzu. Hoffenheim doma ve stejný termín přivítá Frankfurt.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele