15. kolo
10.12.2017 14:00 CET
3 : 4
(3:1)

Reportáž

1. FC Köln - SC Freiburg 3:4

Hráči Kölnu a Freiburgu se podepsali pod atraktivní gólovou přestřelku. Příznivcům klubu z Rhein Energie Stadionu však radost kvůli dvěma v samotném závěru proměněným pokutovým kopům nepřinesla.

Předposlední podzimní kolo doprovázelo na některých stadionech vydatné sněžení. Nejinak to mu bylo v Kolíně nad Rýnem. Chvíli se dokonce zvažovalo, jestli se vůbec bude hrát. Nakonec se začalo se zpožděním a nutno dodat, že terén v úvodu utkání jednoznačně více vyhovoval celku, který nově vede Stefan Ruthenbeck.

Miloš Jojić si všimnul nabíhajícího Lukase Klüntera, jenž využil protihráčova podklouznutí a tváří v tvář Schwolowovi si počínal naprosto suverénně - 1:0. A než se hostující skvadra probudila, prohrávala už o dvě branky. Julian Schuster se poněkud neohrabaně pokoušel zastavit Sehrou Guirassyho a rozhodčí Kampka poprvé ukázal na značku pokutového kopu.

K míči si stoupnul sám Guirassy. Vybral si levou stranu, zatímco gólman skočil na druhou, takže bylo vymalováno - 2:0. A před vypršením úvodní třicetiminutovky bylo pro Köln ještě veseleji. Caleb Stanko už moc dobře ví, že na sněhu se skluzy ve vlastní šestnáctce nemusejí vyplatit. Alexander Schwolow sice dělal, co mohl, ale přesto potřetí lovil kulatý předmět ze své svatyně - 3:0.

"Co by se teď mohlo stát?," ptali se dost možná mnozí fanoušci Kozlů, přičemž už vyhlíželi první letošní výhru. Jenže v devětatřicáté minutě rozehrával přímý kop Ravet. Jeho přetažený centr se dostal až ke zcela neobsazenému Nilsi Petersenovi, který nic nevymýšlel a z první napálil míč přímo pod břevno - 3:1.

Pořád tu však byl slibný dvougólový náskok. A mohl být ještě výhodnější, kdyby Guirassy neztroskotal na Schwolowovi. Köln začal sázet na rychlé protiútoky, což se ukázalo býti nedobrou volbou. V 65. minutě centroval od rohového praporku Ravet a Janik Haberer šel po balonu důrazněji, než kdokoliv jiný. Jeho hlavička tedy přinesla snížení na 3:2.

Tento stav vydržel až do 89. minuty. V té předcházející totiž Salih Özcan sundal ve vlastním pokutovém území Nicolase Höflera. Po poradě s videorozhodčím ukázal hlavní sudí na značku pokutového kopu a Petersen se prosadil placírkou k pravé tyči - 3:3. Remíza by možná zápasu slušela více, ale na to se historie ptát nebude.

V nastaveném čase přiletěl do vápna další centr, který zastavil rukou neopatrný Guirassy. Nils Petersen si věřil na hattrick. Tentokrát zvolil levou stranu, zatímco Timo Horn měl v živé paměti předchozí, jen pět minutek starý okamžik - 3:4. Vcelku zajímavý paradox. Německý útočník, který v minulém roce svou neproměněnou "pětkou" rozhodl o tom, že olympijské hry v Rio de Janeiru se stanou kořistí domácí Brazílie, teď dvěma proměněnými penaltami zajistil na klubové scéně svému Freiburgu vcelku důležité tři body.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele