7. kolo
01.10.2017 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - RB Lipsko 1:2

Na beznadějně posledním místě zůstává Kolín nad Rýnem, jehož doma přehrálo Lipsko. Německý vicemistr to s Kolínem neměl jednoduché. Domácí hráli s velkým odhodláním uspět, ovšem ani to na body nestačilo.

Fotbalisté Kolína byli odhodláni konečně uspět a na RheinEnergieStadion vládla výtečná atmosféra, která hnala domácí borce kupředu. Kolín byl v úvodu hodně aktivní, Lipsko se však bez problémů ubránilo a první vážnější střeleckou příležitost měl Forsberg, který přestřelil. Na druhé straně zase hlavičkoval na přední tyč Osaka a Gulácsi byl na místě.

Po půlhodině hry začínalo být Lipsko čím dál více nebezpečné, Halstenbergova rána skončila na tyčce a dorážejícího Poulsena vychytal Horn. Přesně ve 30. minutě už hosté vedli. Sabitzer patičkou posunul balón na Klostermanna a ten přízemní ranou překonal Horna.

Závěr prvního poločasu přinesl šance na obou stranách, nejprve byl blízko před Gulácsim Córdoba a obrana Lipska s ním měla plné ruce práce, na druhé straně zase střílel Forsberg a opět Horna nepřekonal. Ve 44. minutě zazdil dobrou šanci i Jojić, takže Kolín doma prohrával po prvních pětačtyřiceti minutách 0:1.

Domácí tým ale sympaticky nepolevoval a jeho snaha o vyrovnání byla zjevná. Jenomže Bittencourt střílel těsně vedle a Pizarrův gól byl dosažen s pomocí ofsajdu.

V 69. minutě mohlo Lipsko, nebo dokonce mělo, zahrávat pokutový kop za hraní rukou. Sudí však okamžik nepostřehl a hra pokračovala jakoby se nic nestalo. A RB to opravdu nemuselo trápit, protože deset minut před koncem centroval Sabitzer a hlavičkující Yussuf Poulsen zvýšil na 2:0. Kolín se sice okamžitě vrátil zpět do utkání, ale vyrovnat už nedokázal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
oli9

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele