18. kolo
14.01.2018 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 2:1

Köln ukázal, že to se záchranou myslí vážně. Díky vítěznému gólu z úplného závěru zápasu bere druhou ligovou výhru v řadě.

Na začátku prosince německá média Köln odsuzovala k jistému sestupu. Parta okolo trenéra Ruthenbecka, která za prvních šestnáct kol nasbírala pouhé tři body, se však vzchopila a v posledním zápase podzimu dokázala porazit favorizovaný Wolfsburg. Po výhře nad Mönchengladbachem se sice stále nachází na posledním místě ligové tabulky, na patnáctou příčku, která zajišťuje setrvání mezi německou elitou, už však ztrácí pouhých osm bodů.

Mönchengladbach i přes nečekanou prohru zůstává na šestém místě, které zaručuje účast v evropských pohárech. Na druhé Lipsko navíc Borussia ztrácí pouhé tři body a o Ligu mistrů se tak během jarní části sezóny určitě popere. O bod méně než Mönchengladbach má v současnosti trojice Hoffenheim, Augsburg, Frankfurt.

Do zápasu vstoupili podle očekávání aktivněji hosté a v 16. minutě se také dočkali své první vyložené šance. Přetažený centr do pokutového území propadl až na zadní tyč k volnému Kramerovi, který neváhal a střílel. Mezi tři tyče se však netrefil a Köln rozehrával odkop od brány. Navzdory tomu, že první velkou šanci zápasu měl Mönchengladbach, to byl ale právě Köln, který šel ve 34. minutě do vedení. Centr Miloše Jojiče z přímého kopu propadl až do bezprostřední blízkosti hostujícího brankáře Sommera, odkud ho do brány doklepl Frederik Sörensen. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí, ale vzhledem k vývoji prvního poločasu byl zápas otevřený.

Na první větší šanci druhého poločasu jsme čekali do 69. minuty, kdy z dobré pozice překvapivě minul hostující Stindl. O necelou minutu později však hosté vyrovnání přeci jenom slavili. Raffael střílel mezi tři tyče, jeho střelu však brankář Horn vyrazil. Na dorážku už byl však domácí brankář krátký a Raffael uklidil míč přímo do odkryté horní části kolínské brány. Už to vypadalo, že se oba týmy rozdělí smírně, což by odpovídalo průběhu zápasu. V úplném závěru utkání však do pokutového území Mönchengladbachu přiletěl centr Konstantina Rausche, který do brány hlavou usměrnil Simon Terodde a v Kolíně nad Rýnem se mohla začít slavit druhá ligová výhra v řadě a naděje na udržení se v německé bundeslize.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele