29. kolo
07.04.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 1:1

Köln sice proti Mohuči brzy vedl. Dokonce měl dobré šance na to svůj náskok ještě zvýšit. Jenže Mohuč po změně stran vyrovnala a vyloučení Donatiho přišlo pro domácí až příliš pozdě na to, aby se dala početní výhoda zužitkovat.

Jako první svou střelu mezi tři tyče nasměroval Levin Öztunali. Timo Horn si situaci pohlídal. Ještěže tak, neboť díky tomu mohli jít Kozli o dvě minutky později do vedení. Leonardo Bittencourt centroval z levé strany do ideálního prostoru, odkud Jonas Hector uklidil balon hlavou za Adlerova záda. Šlo přitom o jeho první trefu v sezoně - 1:0.

Další byl na řadě Yuya Osako - Adler neměl problém. Suat Serdar zkusil neúspěšně štěstí z větší vzdálenosti a teprve potom byla úvodní dvacetiminutovka minulostí. Mohuč pak měla balon více na kopačkách, jenže se musela mít na pozoru před rychlými kontry. Ve čtyřiatřicáté minutě se odhodlal ke střele z větší vzdálenosti Danny Latza. Do šaten se však šlo za stavu, který více vyhovoval soupeři.

Ihned po startu druhého poločasu pobídnul Christian Clemens kolegu Simona Teroddeho, jenž z nějakých pěti metrů poslal Adlerovi do náručí vcelku neškodný pozdrav. Takže mohlo udeřit na opačné straně hřiště. Na Donatiho centr si naběhnul Pablo de Blasis a díky spolupráci s pravou tyčí srovnal skóre - 1:1.

V 65. minutě pálil Adler z dálky a po něm z hranice šestnáctky střídající Claudio Pizarro. Výživná pětiminutovka dále pokračovala Quaisonovým pokusem, který díky teči Dominiqua Heintze skončil na tyči. V minutě pětasedmdesáté Bittencourt našel Pizarra, nicméně brankář Mohuče ukázal, že ve třiatřiceti rozhodně do starého železa nepatří.

V závěru utkání rovněž nebyla nouze o zajímavé momenty. Öztunali nejprve prubnul Hornovu pozornost, načež Latza orazítkoval břevno. Na druhé straně pálil opět z dálky Donati. V nastaveném čase pak vyfasoval za nesportovní chování druhou žlutou Guilio Donati. Nepoměr hráčů na hřišti vyústil ve zbývajících minutách ve dvě dobré šance.

Jhon Córdoba mohl potopit svůj bývalý klub, ale René Adler ho skórovat nenechal. Na druhé straně se chtěl ukázat v nejlepším světle Robin Quaison. Timo Horn ale skvělým zákrokem zajistil Kölnu jednadvacátý bod v sezoně. Na barážovou příčku tedy ztrácí šest bodů a za týden zajíždí do Berlína. Die Nullfünfer tento důležitý duel zvládli a mohou si ještě výrazněji polepšit, pokud o příštím víkendu porazí doma konkurenta z Freiburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele