25. kolo
18.03.2017 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - SV Darmstadt 1:0

Wolfsburgu se nedaří a místo pohárových příček bojuje o holý život v nejvyšší soutěži, což už svým místem odnesli dva trenéři. Nejprve vedení klubu vyhodilo Dietera Heckinga, jenž následně zamířil na lavičku Gladbachu místo Andreho Schuberta, později se po špatných výsledcích židle rozhoupala i pod jeho nástupcem Valérienem Ismaelem.

Novým mužem na lavičce Vlků se tak stal bývalý šéf akademie londýnského Arsenalu Andries Jonker. Nizozemský kouč si s sebou coby asistenta přivedl i bývalého hvězdného hráče Gunners Freddyho Ljunberga a výsledky se zatím k radosti fanoušků i vedení klubu dostavují.

Nejprve Wolfsburg vyválčil remízu 1:1 na hřišti Mohuče, aby následně zásluhou branky Maria Gomeze vyloupili Red Bull Arenu v Lipsku a zaskočili tak favorita. Teď na Jonkera čekala premiéra před domácím publikem - do Volkswagen Areny dorazil poslední Darmstadt a příznivci čekali tři body.

Do vedení však mohli jít už po sedmi minutách hry právě Lilien - Heller našel parádní přihrávkou v šestnáctce Schipllocka, útočník Darmstadtu však na Casteelse nevyzrál.

První pořádnou příležitost si domácí nechali až na úplný závěr prvního poločasu, a hned z toho byl gól. Postaral se o něj nikdo jiný než Mario Gomez. Německý kanonýr je pod Jonkerem jako znovuzrozený a připsal si branku ve třetím utkání v řadě.

Hned po návratu na trávník mohl druhý gól Vlků přidat Bazoer, avšak branku v ideální příležitosti netrefil. Další šance pak měli znovu Gomez a Malli, avšak další branka do sítě Darmstadtu už nepřišla. Wolfsburg tak porazil poslední tým tabulky nejtěsnějším rozdílem.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele