6. kolo
01.10.2016 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

SV Darmstadt - Werder Brémy 2:2

Darmstadt doma nejprve vedl, pak prohrával a nakonec remizoval. Zásluhy za bod jdou tentokrát za Antonio-Mirkem Čolakem, který se trefil hned dvakrát.

V 6. minutě měli Die Lilien rozehrát přímý kop. Tohoto úkolu se ujal Jérome Gondorf a trefil spojnici břevna a tyče. V minutě devatenácté letěl do velkého čtverce Werderu míč, který Theodor Gebre Selassie možná malinko podcenil. Pak zakopnul a spadnul přímo na Gondorfa. Takže se kopala penalta. Čolak si na ni věřil a s přehledem ji proměnil - 1:0.

Pomalu se blížil závěr první půle, když hosté zamýšleli ohrožení Esserovy svatyně ze standardních situací. Ale ani Gnabry, ani Gebre nepředvedli nic světoborného. Úvodní dějství skončilo tak, jak začalo. Tedy přímým kopem z nějakých třiceti metrů. I tentokrát střílel Gondorf, nicméně byl o něco méně přesný, než v tom prvním případě.

Brémy se dočkali vyrovnání v 51. minutě. Český obránce Theodor Gebre Selassie alespoň částečně odčinil své zaváhání, které vedlo k první brance zápasu. Po rozhraném přímém kopu se druhou hlavičkou postaral o přiťuknutí před bránu, kde též hlavou před Esserem zakončoval Lamine Sané - 1:1.

Domácí jednička se přitom srazila se spoluhráčem Alexandrem Miloševićem a po čtyřech minutách musela být kvůli zraněnému ramenu vystřídána. Zápas dochytal Daniel Fernandes. Chvíli poté mohl skórovat Gondorf, ale ofenzivní záložník Fin Bartels se v tenhle moment ukázal býti kvalitním obráncem.

Po hodině hry spálili své šance Manneh a aktivní Gebre. Napravit jejich zaváhání musel v 67. minutě Serge Gnabry. Ten dostal dobrou přihrávku za obranu od Manneha, pak udělal brankáři kličku doprava a zasouval v podstatě do prázdné - 1:2. Z vedení se ale zelenobílí radovali jenom šest minut. Pak se Čolak z první položil do Gondorfova centru - 2:2.

Gnabry mohl v závěru přidat další gól, ale výborně hrající Jérome Gondorf mu balon v poslední chvíli uzmul. V 89. minutě ještě vychytal Fernandes hlavičkujícího Gebre Selassieho, takže Werder připisuje čtvrtý letošní bod, zatímco Darmstadt jich sesbíráno pět. Po reprezentační pauze se utká s Mohuči, kdežto na Brémy čeká Bayer Leverkusen.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele