18. kolo
28.01.2017 15:30 CET
1 : 6
(0:3)

Reportáž

SV Darmstadt - 1. FC Köln 1:6

Do konce sezony sice zbývá odehrát ještě šestnáct zápasů, nicméně po výsledku a hlavně předvedeném výkonu v duelu s Kölnem se dá očekávat, že Darmstadt to bude mít s udržením mezi elitou hodně, hodně složité.

V úvodní čtvrthodince stál za zmínku pouze pokus Christiana Clemense, který přinutil k parádnímu zákroku Michaela Essera. Ve 24. minutě našel Fabian Holland Jéroma Gondorfa, jenž o kousíček minul. A pak už začaly padat branky. Ta první se narodila díky přízemnímu centru Pawla Olkowskiho z pravé strany. Aytac Sulu dal v minulé sezoně sedm bundesligových gólů. Na obránce famózní porce. Nicméně tentokrát mířil v tísni do vlastní sítě - 0:1.

Za čtyři minuty to byl pro klub Thorstena Fringse ještě větší průšvih, jelikož Leonardo Bittencourt poslal parádní balon z levé strany do vápna, a protože obrana totálně zaspala, mohl Yuya Osako zcela nerušeně hlavičkovat - 0:2. Za dalších šest minut se Kozli radovali znovu. Rausch přihrával a ve vápně stojící Anthony Modeste trefil z první skákavý balon - 0:3. Šlo o jeho čtrnáctou branku v sezoně.

Zápas ovšem nedohrál, neboť se Peter Stöger už v 50. minutě rozhodnul, že jej stáhne ze hřiště. Místo něho naskočil Artjoms Rudnevs a v závěru utkání se také prosadil. Ale nepředbíhejme. Po hodině hry zřejmě fauloval ve vápně Sorensen Fabiana Hollanda, avšak pokutový kop se pískal až o nějakých pět minut později, třebaže Marco Höger pronikajícího Marcela Hellera nezasáhnul.

K míči se postavil Sidney Sam a s naprostým přehledem započel svůj gólový účet v novém působišti, kde bude nastupovat minimálně do konce června letošního roku - 1:3. Teoretická naděje pro Darmstadt v tento moment asi existovala, leč v 72. minutě ji v podstatě zazdil svým druhým zásahem Yuya Osako.

Tentokrát využil dalšího zaváhání Aytaca Sula, načež se mohl hnát sám na bránu. Nakonec se rozhodnul vystřelit ještě před hranicí pokutového území. A dobře udělal, protože Esserovi proklouznul balon mezi prsty do sítě - 1:4. Ze strany Kölnu to ale nebylo všechno. Další pohromu přivezl pro die Lilien v 85. minutě Miloš Jojić.

Rudnevs měl dost prostoru na to, aby našel svého kolegu ve velkém čtverci. A ten měl zase dost prostoru na to, aby si balon zpracoval a zblízka jej nekompromisně napálil za záda nebohého muže v rukavicích - 1:5. O čtyři minuty později udělal tečku za gólovými hody sám lotyšský reprezentant Artjoms Rudnevs, když se prosadil z ostrého úhlu - 1:6. Dalo by se napsat, že hostům vyšlo úplně všechno, na co sáhli, ačkoliv domácí jim to hodně usnadnili.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kolín neprohrál poslední 2 zápasy venku- byl vypsaný outsider . Ted je favorit- snad nerupne .

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tolik žlutých karet ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele