18. kolo
27.01.2017 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 0:1

Alexander Meier rozhodl svým pátým gólem v sezoně duel se Schalke. Eintracht tedy odčinil zaváhání ze zápasu s Lipskem a nadále zůstává na předních příčkách.

Mezi třemi tyčemi celku z Frankfurtu nastoupil místo Lukase Hradeckyho Heinz Lindner. A ve 24. minutě se musel činit proti hlavičce Guida Burgstallera. Ten se prosadil už v 5. minutě, ale jeho gól nemohl být uznán pro ofsajd. Die Königsblauen nadále marně dobývali soupeřovu svatyni, a tak se stalo, že udeřilo na druhé straně hřiště.

Makoto Hasebe rozhrál z pravé strany přímý kop. Zvolil nacvičenou variatu spočívající v tom, že balon po zemi pošle někam k penaltovému putníku, kam si naběhnul Alexander Meier a přízemní střelou do pravého dolního rohu (ze svého pohledu) poslal Orly do vedení - 0:1. Domácí se snažili odpovědět dvěma neškodnými střelami Seada Kolašinace.

Není divu, že jim to příznivci před odchodem do šaten dali, jak se říká, pořádně sežrat. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce byl velmi aktivní Burgstaller. Nejprve pálil těsně nad bránu, a pak po Bentalebově přihrávce rozhodovaly o neúspěchu centimetry. Když přišel o balon Goretzka, spálil vyloženou příležitost Haris Seferović.

O chvíli později jen těsně minul střelec gólu Meier. V 71. minutě měl blízko k vyrovnání Burgstaller, nicméně Schalke prostě v předehrávce osmnáctého kola nebylo přáno. Dojem bude muset napravit v zápase s Bayernem v Mnichově, ačkoliv po něm se zřejmě návrat do horní poloviny tabulky konat nebude. Na Frankfurt čeká Darmstadt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele