14. kolo
10.12.2016 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - SV Darmstadt 1:0

Střetnutí jedenáctého celku bundesligové tabulky s šestnáctým nabídla v sobotu odpoledne nejvyšší německá soutěž. Na Schwarzwaldském stadionu viděli diváci domácí celek, jenž si zatím ve své první bundesligové sezoně po postupu z nižšího patra vedou vcelku dobře, v souboji s Darmstadtem, pro kterého je stejně jako loni, kdy se nejvyšší německé ligy účastnil premiérově, jediným reálným cílem pomýšlet na záchranu prvoligové příslušnosti.

Utkání bohužel pro všechny diváky, ať už u televize, či přímo na stadionu, příliš zajímavých momentů nenabídlo. V podstatě první pořádnou šanci, po níž mohl padnout gól, registrujeme až v úplném závěru první půle. Postaral se o ní domácí Stenzel, jenž se těsně před hranicí velkého vápna dostal do ideální pozici, avšak nezamířil ideálně a jeho rána letěla vysoko nad břevno branky, jenž jako už tradičně v případě Darmstadtu střežil Esser.

Na poločasovou přestávku tak oba týmy šly za bezbrankového nerozhodného stavu, na kterém se nic neměnilo v sedmdesáté první minutě, a to i přesto, že se jednalo o ještě větší šanci, než kterou měl na své kopačce Stenzel. Do obrovské šance dostat svůj tým do vedení se v šestnátce dostal Niederlechner, avšak s jeho pokusem si pohotový Esser vynikajícím způsobem poradil a stále to bylo 0:0.

Stejný hráč mohl rozradostnit kotel domácích příznivců v minutě osmdesáté, ale ani tentokrát si Niederlechnerova střela nenašla cestu mezi tři tyče. Vítězství tak Freiburgu přinesla až osmdesátá šestá minuta, kdy rozhodčí ve prospěch Streichových svěřenců odpískal pokutový kop. Míč si postavil Nils Petersen a suverénně poslal balon za Esserova záda. Freiburg tak slaví vítězství 1:0 a připisuje si tři body, Darmstadt zůstává u dna tabulky.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele