2. kolo
10.09.2016 15:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 3:1

Velké překvapení se zrodilo e Freiburgu. Domácí navzdory všem předpokladům vyzráli na silnou Borussii Mönchengladbach, která tak nenavázala na výhru proti Bayeru Leverkusen.

O první střelu zápasu se v 5. minutě postaral Vincenzo Grifo. Ale že by jí nějak vylekal Yanna Sommera, tak to se rozhodně napsat nedá. V 16. minutě se pozoruhodnou akcí prezentoval Florian Niederlechner. Míč udržel proti čtyřem protihráčům, aby jím v závěru své akce orazítkoval vnitřní tyč branky hostujícího týmu.

Následně u vlastního vápna chyboval Andreas Christensen, nicméně Grifo toho nedokázal využít. A následně střílel jeho spoluhráč Mike Frantz přímo do náruče Sommerovy. Ve 35. minutě už se na překvapivou ofenzivní nemohoucnost svých parťáků nemohl koukat Thorgan Hazard. Za hranicí šestnáctky si vzal balon a poslal ho parádní střelou přesně ke vzdálenější tyči - 1:1.

Ve druhé půli jako první vyzkoušel pozornost švýcarského brankáře ve službách Hříbat Caglar Söyüncü (hádáte správně, že se jedná o tureckého fotbalistu). Radovat se však mohl až v 54. minutě, kdy se poprvé v utkání prosadil Maximilian Philipp. Toho vyzval Vincenzo Grifo, aby si proklestil ve středu hřiště cestu a z hranice vápna poslal balon pod břevno - 1:1.

Borussia působila dojmem, že moc neví, co má hrát. Raffael byl takřka neviditelný a nikdo z jeho kolegů nebyl schopný cokoliv účinného vymyslet. A tak se stalo, že v 85. minutě přidal Philipp svůj druhý zásah. Gólman Alexander Schwolow poslal dopředu dlouhý balon, který na něj sklepnul čerstvě vystřídavší Nils Petersen. Philipp si nedělal pražádné problémy a z hranice vápna jeho skákavá střela zamířila přesně do vzdálenějšího (z jeho pohledu levého) dolního rohu brány - 2:1.

Obrana Gladbachu o tři minuty později znovu chybovala, takže se Grilo ocitnul sám před Sommerem. Udělal kličku, tudíž účastníkovi letošního EURA nezbylo nic jiného, než mu podrazit nohy. K balonu si stoupnul Nils Petersen a na rozdíl od finále fotbalového turnaje na olympijských hrách v Rio de Janeiru proměnil - 3:1. Uvidíme, jestli dokáže Freiburg na povedený výkon v následujících utkáních navázat. Příště jej čeká Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele