3. kolo
17.09.2016 15:30 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - RB Lipsko 0:4

RB Lipsko si smlslo na Hamburku a poskočilo na druhou příčku tabulky, ze které může tým Ralpha Hasenhüttla po třetím kole sesadit pouze Hertha. HSV si zase začíná zadělávat na problémy.

První opravdu velkou příležitost si hosté vytvořili ve 14. minutě. Jmenovitě to byl Brazilec Bernardo, k němuž se snesl balon po rohovém kopu. René Adler ale vyrazil. Domácí se osmělili až v 39. minutě. Nicméně maďarský brankář Péter Gulacsi si poradil. A stejně se mu vedlo i v nastaveném čase úvodního dějství, kdy na něj nevyzrál po Kostićově přihrávce Aaron Hunt.

O poločase došlo k jedné velice podstatné změně - místo Nabyho Keïty, který rozhodl minulý týden duel s Borussií Dortmund, přišel na hřiště Timo Werner. A poprvé se kouči vyplatil v 65. minutě, kdy jej Adler ve vápně fauloval a kopala se penalta. Jednička v barvách HSV si vybrala opačnou stranu, takže Emil Forsberg poslal hosty do vedení - 0:1.

Než se Labbadiova družina stačila vzpamatovat, bylo to 0:2. Forsberg rozehrál přímý kop na zadní tyč, kde hlavičkoval zpět před bránu Willi Orban a Timo Werner doklepával z té úplně nejvíc bezprostřední blízkosti. A za dalších pět minut se skóre měnilo znovu. Prsty v tom měl Johan Djourou, který ztratil balon, takže hosté mohli do protiútoku.

Po přihrávce Forsberga měl před sebou Timo Werner už jen jednoho obránce. Pak ho měl vedle sebe. A pak za sebou. Adler se sice balonu dotkl, leč ten stejně skončil v síti - 0:3. Tečku za zápasem udělal ve druhé minutě nastavení Davie Selke. To už byla obrana domácího celku opravdu hodně rozhozená a mladý německý talent, jehož matka pochází ovšem z České republiky, měl moře času na to, aby přesně zamířil - 0:4.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele