34. kolo
20.05.2017 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - Schalke 04 1:1

Oba celky, které letos neprožily povedenou sezónu, se na závěr rozloučily smírným výsledkem. Zatímco Ingolstadt byl již předem odsouzen k pádu do nižší soutěže, Schalke letos nevybojovalo evropské poháry, a nakonec v tabulce zůstalo na desátém místě. Hosty poslal do vedení Donis Avdijaj, za domácí srovnával Pascal Gross.

Tenhle duel byl v kontextu posledního kola pochopitelně sledován pouze z ústranní. Bavorský celek se po pěti zápasech bez tříbodového výsledku chtěl rozloučit s fanoušky a celou Bundesligou alespoň svou čestnou devátou výhrou v sezóně, nicméně konečný stav zcela odpovídal průběhu hry. Die Königsblauen ještě usilovali o vyšší umístění, ale marně.

Do utkání daleko lépe vstoupilo mužstvo trenéra Markuse Weinzierla. Předvedlo výtečnou kombinaci na jeden dotek, Goretzka následně přistrčil míč do středu na rozeběhnutého Avdijaje, který střelou pod vyběhnuvšího gólmana Nylanda pohotově skóroval. Navýšit náskok pak mohl Goretzka, avšak na Nylanda nevyzrál.

Domácí se poprvé výrazněji osmělili po čtvrthodině hry. Suttner rozehrál přímý volný kop velmi dobře a svou střelou pořádně provětral rukavice brankáře Fährmanna. Vyrovnáno nakonec bylo čtyři minuty před obrátkou. Naldo ve vápně trefil do obličeje Lezcana, sudí Willenborg nařídil pokutový kop a Gross snadno proměnil.

I začátek druhé půle lépe vyšel Schalke, už ve 49. minutě se mohlo opětovně ujmout vedení. Goretzka se dostal k zakončení pravačkou, jenže ze slušné pozice trefil pouze blokujícího obránce Brégerieho. Ještě lépe si počínal Naldo jen o minutu později, avšak mezi třemi tyčemi si proti němu velmi dobře počínal Nyland.

V 52. minutě naopak zahrozil Ingolstadt, jenže ani Kittel, ani Lezcano nevyzráli na pozorně zasahujícího Fährmanna. Tu největší možnost, jak potěšit domácí fanoušky, měli Die Schanzer v 64. minutě. Gross byl ve vápně stažen za dres Stamboulim, ten uviděl červenou kartu, jenže nařízenou penaltu pak nezužitkoval Lezcano.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele