21. kolo
17.02.2017 20:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1:3

Díky dvěma trefám Javiera Hernándeze a gólu Karima Bellarabiho, který byl jubilejním padesátitisícím v Bundeslize, navázal Leverkusen na výhru proti Frankfurtu a v tabulce si zase o něco polepší.

O tom, že branka číslo 50 000 by mohla padnout už v tomto utkání, se v Německu mluvilo skoro celý týden. Připsat si ji mohl už v 6. minutě augsburský Georg Teigl, jenže těsně minul. Dalšími pokušiteli štěstí byli v dresu hostujícího celku Kai Havertz a dvakrát Chicharito. Slavná branka padla však až ve třiadvacáté minutě.

Rychlou akci na jeden dotek zakončil Havertz přihrávkou z pravé strany před bránu, kam si naběhnul Karim Bellarabi a rovněž z první to trefil přesně ke vzdálenější tyči - 0:1. Šestadvacetiletý záložník má na významná jubilea kliku. Není to tak dlouho, co zbořil letitý rekord v kategorii "nejrychlejší gól v historii Bundesligy" (i když tento primát si později přivlastnil Kevin Volland, resp. díky nasteveným pravidlům, jaké v německé nejvyšší soutěži panují, jej "pouze" vyrovnal), a teď na sebe tedy opět přitáhnul pozornost.

Ale zpět k zápasu, i když ten přinesl ještě jedno jubileum. Předtím ovšem musel Marwin Hitz vyrážet další Bellarabiho pokus z brankové čáry. Na druhé straně neuspěl tváří v tvář Berndu Lenovi protihráč Koo Ja-Cheol. A pak přišla na pořad večera 40. minuta a s ní zásah Chicharita, který byl devítistý z těch, které Bayer zaznamenal na hřištích soupeře.

Kdyby se ve fotbale hrálo na dvě asistence, mexický útočník by si na gól i sám přihrál. Ještě o něco lepší pozici mu ovšem připravil Lars Bender (o tři minuty později musel kvůli svalovým problémům střídat), takže se Hernández ocitnul naprosto osamocen před domácí jedničkou a mohl se jí i zeptat, kam přesně chce kulatý předmět poslat - 0:2.

Po změně stran to jako první zkoušel Koo Ja-Cheol, nicméně jeho přímý kop gólem neskončil. Augsburg snížil až po hodině hry. A znovu u toho byl hbitý korejský reprezentant, který vylákal Lena z brány, aby mohl nahrát dobíhajícímu Dominiku Kohrovi, jenž zasouval do prázdné - 1:2. Tak mohlo to být ještě dramatické ...

... Kdyby ovšem za pět minut nevrátil Chicharito Leverkusenským dvoubrankový náskok. Po Havertzově uličce se zase octinul sám před Hitzem. Ten jeho první střelu nejprve vleže zlikvidoval, avšak míč se odrazil tak, že jej mohl rodák z Guadalajary z voleje poslat do už zcela odkryté klece - 1:3.

Die Függerstädter se ve zbytku utkání už do žádné větší příležitosti nepropracovali. Naopak v samotném závěru mohli ještě inkasovat z kopačky Kevina Kampla. V příštím kole přivítá Leverkusen v BayAreně Mohuč. Augsburg bude napravovat v zápase na Stadiom am Böllenfalltor, kde hraje zatím poslední Darmstadt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele