21. kolo
19.02.2017 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - RB Lipsko 1:2

Celkem tři branky a zajímavý fotbal nabídl nedělní zápas mezi Borussií Mönchengladbach a Lipskem. Hosté na venkovních hřištích naposledy prohráli s Darmstadtem, a chtěli si tak proti Hříbatům, jimž se naopak pod novým koučem Dieterem Heckingem daří, spravit chuť.

Do utkání šli Hasenhüttlovi hoši bez zraněného Poulsena, jehož v sestavě nahradil Oliver Burke a na hrotu vedle Wernera kapitán mužstva Marcel Sabitzer. Lispku se i přesto podařilo vstřelit první gól a byl u toho právě nejlepší střelec týmu Timo Werner. Ten našel ve vápně přihávkou Forsberga a Yann Sommer poprvé v utkání lovil míč ze své sítě.

Těsně před odchodem na poločasovou přestávku se hostující Compper ve vlastním vápně dopustil faulu a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si na desítku postavil Thorgan Hazard, avšak Gulácsi v brance Lipska ho vychytal a udržel tak vedení hostů i před odchodem do kabin.

Po návratu na hřiště se navíc v padesáté páté minutě podařilo Býkům přidat druhý gól. Tentokrát si oba aktéři první branky utkání své roli vyměnili - v roli asistujícího byl tentokrát Emil Forsberg a coby střelec se do listiny zapsal německý forvard Timo Werner - Lipsko vedlo už o dvě branky.

Korekci výsledku na 1:2 z pohledu domácího mužstva pak zařídil v osmdesáté první minutě Jannik Vestergaard, jenž si naskočil na centr Thorgana Hazarda. Vyrovnat se však už Hříbatům nepodařilo a mužstvo Ralpha Hasenhüttla bere z utkání všechny tři body.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele