11. kolo
19.11.2016 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 1:2

Köln nadále prohlubuje výsledkovou krizi Borussie Mönchengladbach, které bude po jedenácti kolech patřit až třinácté místo. Naopak Kozli právě setrvávají na vynikající čtvrté pozici.

První příležitost si už v 5. minutě vypracovali domácí. Jmenovitě to byl Thorgan Hazard, kdo přinutil Thomase Kesslera, zaskakujícího za Timo Horna, k famóznímu zákroku. Belgický fotbalista byl hodně na očích i o pět minut později, kdy se po souboji s Dominiquem Heintzem v pokutovém území dožadoval odpískání pokutového kopu. Rozhodčí však nechal pokračovat ve hře.

Následovala poněkud klidnější pasáž, ze které stojí za zmínku pouze Dahoudova přízemní střela. Po půl hodině hry si málem dal vlastní gól Mergim Mavraj. Nicméně hned o chvíli později se Hříbata dočkala. Vysoký centr do vápna propadnul k Traorému, jenž vrátil zpět lépe postavenému a zcela neobsazenému Larsi Stindlovi, který střelou pravačkou na bližší tyč překonal do té doby nepřekonatelného Kesslera - 1:0.

Ve zbytku první půli dominovali Schubertovi svěřenci. Ibrahima Traoré dokonce v závěru trefil z přímého kopu břevno. Po změně stran měl nejdříve blízko ke gólu Hazard, ale pak už se začali osmělovat Kozli. Nejprve dalekonosnými pokusy Osaka a Mergima Mavraje. A potom už přišlo na pořad odpoledne vyrovnání.

Samozřejmě se o něj nemohl postarat nikdo jiný, než Anthony Modeste, stále se přetahující s Pierrem Aubameyangem o první místo v tabulce střelců. Heintz poslal z levé strany do vápna centr, na který si rodák z francouzského Cannes výborně naskočil, avšak opakované záběry ukázaly, že měl i štěstí, neboť balon se odrazil od hlavy Jannika Vestargaarda na jeho čelo. Sommer se sice snažil, ale na balon nedosáhnul - 1:1.

V 70. minutě se do míče opřel Oscar Wendt a Kessler měl hodně co dělat. O sedm minut později právě Wendt výtečně patičkou přiťuknul Fabianu Johnsonovi, jenž se ale také neprosadil. Už to vypadalo na remízu, když se na časomíře rozeběhla první minuta nastavení. Marcel Risse se postavil k přímému kopu z úctyhodné vzdálenosti, jeho střela cestou zaplavala a Sommera dokonale přechytračila - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
johnn

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
Beči

Ten Bénes se jim za 5-7 moc nevyplatil, když není ani na lavičce :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele