5. kolo
23.09.2016 20:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - SC Freiburg 3:1

Kromě lehkého zaváhání na hřišti nováčka z Lipska kráčí zatím družina Thomase Tuchela v nové bundesligové sezoně od jednoho vítězství k druhému a se třemi body Černožlutí počítali i proti druhému z nových mužstev letošního ročníku, kterým je Freiburg.

Do první větší šance se dostal v osmnácté minutě Aubameyang, když ho chytrým balonem do sprintu poslal Ginter, jenž dnes ve stoperské dvojici vedle tradičního Sokratise nahradil zraněného Marca Bartru. Gabonský kanonýr ovšem lobem na gólmana Schwolowa nevyzrál, neb branku Freiburgu vůbec netrefil. O pět minut později zazvonilo v Signal Iduna Parku břevno svatyně hostí po pokusu Emre Mora, který dnes dostal na křídle šanci v základní sestavě.

Domácí byli za očekávanou větší aktivitu v první půli nakonec odměněni gólem, který přišel na samém sklonku úvodního dějství. Dembele poslal v šestnáctce balon před bránou zleva Aubameyangovi a nejlepší střelec Dortmundu v loňské sezoně prokázal instinkt kanonýra. Pověstná jižní tribuna se mohla radovat, Schwarzgelben šli do kabin s jednobrankovým vedením.

Pojistku v podobě druhé branky přidal Tuchelův výběr krátce po návratu ze šaten. Celá akce začala u Lukasze Piszczeka - pravý obránce BVB vysunul do zajímavé šance Castra, jenž podobně jako u prvního góla Dembele před brankou hledal Aubameyanga, ale do přihrávky mu zasáhl Söyüncu. Ke smůle obránce Freiburgu se však míč znovu dostal jen k nabíhajícímu Piszczekovi a polský krajní bek pokračuje v gólových hodech - po brance na 5:1 proti Wolfsburgu v úterý se dokázal prosadit i dnes.

Freiburg však nesložil zbraně a v šedesáté minutě snížil na rozdíl jediného gólu, když Maximilian Philipp podnikl bleskurychlý průjezd obranou Dortmundu a suverénně překonal bezmocného Bürkiho. Dvoubrankové vedení se však domácím vrátilo v nastaveném čase, kdy se po další krásné kombinaci ve vápně k míči dostal střídající Guerreiro a ve formě hrající mistr Evropy přidal svůj další bundesligový gól, kterým zpečetil výhrou svého týmu.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele