13. kolo
03.12.2016 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 4:1

Borussia Dortmund jednoznačně zareagovala na zaváhání z minulého týdne a v Signal Iduna Parku porazila Mönchengladbach vysoko 4:1. Hosté sice zásluhou Raffaela brzy vedli, záhy však vyrovnal Aubameyang, který později přidal ještě jednu trefu. O další dvě branky se postarali Lukasz Pisczek a Ousmane Dembélé.

Utkání začalo velice zhurta a skórovat mohl hned po 210 vteřinách hry Pierre-Emerick Aubameyang, jehož do tutovky vysunul Matthias Ginter, gabonský kanonýr se ale kličkou Sommerovi dostal příliš k brankové čáře a již nedokázal zamířit přesně. Naopak na opačném konci hřiště centr Oscara Wendta Marc Bartra odvrátil pouze k Raffaelovi a ten z hranice šestnáctky přesnou střelou překonal Weidenfellera.

Jenomže svěřenci Andrého Schuberta se neradovali dlouho. Několik desítek vteřin nato totiž Dembélého pas Reus sklepl Aubameyangovi a ten pohotovou ranou z halfvoleje propálil Yanna Sommera. A v 16. minutě už byl dokonce dokonán obrat. Centr Ousmany Dembélého od rohového praporku prodloužil Bartra a z bezprostřední blízkosti míč umístil do sítě Lukasz Piszczek.

Od této chvíle existovalo na hřišti prakticky jenom jedno mužstvo, další góly ovšem padly až po změně stran. U počátku akce, po níž Marco Reus malém zvýšil na 3:1, stál znovu Dembélé, po jehož přihrávce vyslal před branku prudký centr Piszczek a Reus patičkou překonal Sommera - hlavní rozhodčí ovšem na pokyn asistenta správně odpískal ofsajd a stav se tudíž neměnil.

Třetí regulérní gól přišel tak až po hodině hracího času a výraznou měrou se na něm podílel hostující zadák Nico Elvedi. Švýcarský talent nejprve dlouhý balón zpracoval přímo ke kopačkám Reuse, aby od něj následně dostal ještě jesličky. Hvězda Dortmundu poté předala míč Dembélému a ten střelou do protipohybu brankáře navýšil skóre již na 3:1 pro Tuchelovu partu.

Na konečný 4:1 uzavřel za chvíli znovu Aubameyang, jenž pohodlně zakončil zcela osamocený na malém vápně, když využil geniální příhry od Reuse. Borussen Derby tak potřetí za sebou ovládli žlutočerní!

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele