23. kolo
04.03.2017 15:30 CET
6 : 2
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 6:2

V Bundeslize se ve 23. kole s góly roztrhl pytel a nejvíce jich padlo v jednom z nejsledovanějších zápasů mezi Dortmundem a Leverkusenem. Ačkoliv se hosté dlouho drželi v kontaktu, nakonec ze Signal Iduna Parku odjíždí se šestigólovým přídělem. Svěřenci Thomase Tuchela tak potvrdili velmi dobrou formu z posledních týdnů.

Od začátku se hrál skvělý fotbal a Borussia šla do vedení již po šesti minutách hry. Centr Lukasze Pisczeka ještě defenziva Bayeru odvrátila, jenže k balónu se dostal Ousmane Dembélé, pěkně se uvolnil a střelou z hranice šestnáctky na zadní tyč překonal Bernda Lena. Dembélé mohl brzy přidat další gól, po rychlém autu Durma totiž z úhlu postupoval na Lena, na nějž ale tentokráte nevyzrál.

Nicméně po následném rohovém kopu Marca Reuse balón propadl až k nohám Pierre-Emericka Aubameyanga a gabonský kanonýr byl opět ve správný čas na správném místě - 2:0. Aubameyang si však o chvíli později svou pověst trochu pošramotil, když po akci Dembélého ve stoprocentní pozici trestuhodně minul.

Neproměněné šance mohli Dortmund mrzet, Leverkusen se totiž krátce po změně stran postaral o zápletku. Brazilec Wendell perfektní kolmicí vyslal do sprintu Kevina Vollanda, který se dokázal prosadit přes Sokratise a z úhlu propálil Romana Bürkiho.

Domácí si ovšem svůj náskok vzali brzy zpátky. V 59. minutě ještě Dembélé v obrovské šanci minul, deset minut nato se už ale zaplněný stadion radoval. Odražený míč po přímém kopu vrátil do šestnáctky výborně hrající Dembélé a na zadní tyči volný Aubameyang už neměl problém vsítit svou druhou branku v utkání.

Schmidtova družina se ale nehodlala vzdát a čtvrthodiny před koncem opět snížila na rozdíl jediného gólu. K přímému kopu kousek za velkým vápnem se postavil Wendell a dokonalou ranou do levého horního rohu Bürkiho svatyně dal hostům naději. Tu však brzy utnul Christian Pulišić. Talentovaný záložník, jenž ještě v první půli nahradil zraněného Reuse, se trefil po zpětné přihrávce Erika Durma.

Po páté musel Leno míč ze sítě tahat pět minut před koncem. Tehdy totiž Wendell fauloval ve vápně Andrého Schürlleho a sám faulovaný ji bezpečně proměnil. Konečnou podobu výsledku dal v samém závěru Raphaël Guerreiro, k němuž se po rychlém brejku dostal balón po ose Kagawa - Pulišić a úřadující mistr Evropy si sám před Lenem věděl rady.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 - V PRODLOUŽENÍ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele