28. kolo
08.04.2017 18:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 4:1

Šlágrem sedmadvacátého kola byl jednoznačně Der Klasikker - souboj mezi v poslední dekádě nejúspěšněším německými celky, jimiž jsou Bayern Mnichov a Borussia Dortmund. Jejich sobotní zápas však přeci jen trochu postrádal tradiční náboj, neboť je v Bundeslize už o vítězi soutěže v podstatě díky velkému bodovému náskoku mnichovských rozhodnuto.

A jednoznačně vypadal i průběh utkání. Už ve čtvrté minutě se gólově prosadil Frank Ribéry. Francouzský křídelník navíc den předtím oslavil třicáté čtvrté narozeniny, nadělil si tak parádní dárek v podobě vstřelené branky před vlastními příznivci.

O šest minut později už to bylo o dvě branky a z gólu se radoval obvyklý podezřelý Robert Lewandowski. Polský kanonýr a nejlepší střelec Bayernu se krásně trefil z přímého volného kopu a svým dvacátým pátým gólem v ročníku tak v tabulce střelců dorovnal svého konkurenta právě z tábora Žlutočerných, Pierre-Emericka Aubameyanga.

Ve dvacáté minutě se Dortmundským podařilo po nedůrazném bránění Artura Vidala snížit na 1:2, když se prosadil Raphael Guerreiro. Za tohoto stavu se také šlo do kabin na poločasovou přestávku.

Šance BVB na vyrovnání však rozmetal už čtyři minuty po návratu z kabin Arjen Robben. Nizozemský matador v dresu Bayernu si vzal balon a po sprintu do vápna s míčem udělal to, co od něj každý čeká - připravil si ho na levou nohou a přesnou trefou přinutil Bürkiho potřetí v utkání tahat míč ze své sítě.

Poslední čtvrtý gól má na svém kontě znovu Lewandowski. V šedesáté osmé minutě překonal polský forvard švýcarského gólmana z pokutového kopu, Bayern tak vyhrál nad Dortmundem 4:1.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad je potrápíme

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
M1ck0

3:3

Reagovat
Rich

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná práce Fc Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele