1. kolo
27.08.2016 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - SV Darmstadt 2:0

Köln zvládnul domácí utkání! To v nedávné minulosti rozhodně nebylo pravidlem. Odnesl to Darmstadt, který toho za celých devadesát minut opravdu mnoho nepředvedl.

Kozli si nechtěli dělat problémy a na Lilie vlétli už od první minuty. Nedlouho poté se musel Michael Esser poprvé činit proti pokusu Leonarda Bittencourta. Artjoms Rudnevs za nemnoho desítek sekund orazítkoval tyč. Trojšanci pak završil v 6. minutě Anthony Modeste střelou do boční sítě. Teprve potom mohlo propuknout na RheinEnergieStadionu nadšení.

Bittencourt zaměstnal ve vápně hned čtyři hráče soupeře, díky čemuž uvolnil prostor pro Marcela Risseho a ten z první prostřelil Essera - 1:0. Kolínští nadále dominovali a jakékoliv darmstadtské náznaky rázem utnuli. Ze zajímavých příležitostí tedy v první půli stála za zmínku už jenom střela Leonarda Bittencourta.

Ve druhém poločase došlo v Kolíně nad Rýnem k ochlazení, neboť na stadion se začal snášet déšť, v němž hosté nadále plavali. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce to zkoušel hned dvakrát Bittencourt. Nejprve šla jeho navštívenka mimo, a poté, když mu příhrál Rudnevs, pálil rovnou do náručí Essera. Se svou trochou do mlýna chtěl přispěchat i Jonas Hector, který si na levém kraji obrany dělal v podstatě co chtěl. Jeho centr v 55. minutě Rudnevs jen o kousíček minul.

V následující minutě rozhodčí Ittrich kvůli vydatné průtrži mračen přerušil zápas. Hráč se vrátili na hřiště až po dvanácti minutách. Družina Norberta Meiera si ale zřejmě myslela, že už je konec, protože nadále zůstávala extrémně pasivní. A záhy za to byla potrestána. Do Rudnevsova stříleného centru před bránu stačilo Modestemu opravdu jenom natavil levou končetinu - 2:0.

Teprve v 66. minutě se die Lilien osmělili. Sandro Sirigu ale na stříbrného medailistu z Ria Timo Horna nevyzrál. Kromě vydatného deště byla nepříjemnou tečkou za utkáním srážka Dominika Maroha s Michaelem Esserem, ale snad se domácí fotbalista dá přes reprezentační pauzu do pořádku. Po ní se jeho tým střetne s Wolsfburgem a Darmstadt bude napravovat dojem v zápase s Eintrachtem Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele