9. kolo
30.10.2016 17:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - Hamburger SV 3:0

Köln potvrdil vynikající formu. Dalo by se ovšem napsat, že je ještě lépe, než samotné mužstvo, je na tom Anthony Modeste. Osmadvacetiletý útočník nasázel hattrick (a to si ještě dovolil zahodit penaltu) a na čele tabulky střelců má už čtyřgólový náskok na pronásledující Aubameyanga s Lewandowskim. Kdo by to byl před sezonou řekl. Klíčovým momentem utkání bylo ovšem bez debaty vyloučení hostujícího Bobbyho Wooda.

Do té doby totiž Hamburští srdnatě odolávali kozlím nájezdům. Penalta mohla být na Rhein Energie Stadionu k vidění už ve 2. minutě. Rozhodční Brand si ale nevšimnul, že Gideon Jung zahrál ve vápně při souboji s Modestem rukou. Ještě v první desetiminutovce měl velikánkou šanci pozdější hříšník Wood. Douglas Santos mu poslal výborný míč, avšak Timo Horn si situaci pohlídal.

V závěru úvodní dvacetiminutovky měli dobré příležitosti Modeste a Rudnevs. René Adler však nedopustil, aby byl překonán. Na druhé straně znovu zklamal Wood. Pět minut před závěrem prvního poločasu proniknul do šestnáctky Yuya Osako, načež byl faulován Ashtonem Götzem. K míči si stoupnul Anthony Modeste a zvolil razanci. A to neměl dělat, protože míč skončil na levé tyči.

V 58. minutě došlo na souboj Wood vs. Heintz. Pro amerického reprezentanta se stal osudným, neboť po faulu loktem inkasoval hned červenou kartu. HSV šlo tedy do deseti a než se stačilo rozkoukat, prohrávalo. Simon Zoller vymyslel vynikající přízemní centr na malé vápno, kde stačilo Modestemu jenom nastavit nohu a balon lehce tečovat do sítě - 1:0.

Rodák z Cannes si připsal i následující dvě možnosti. Ač rozhodně nestál daleko, brankáře hostí nepřekonal. Další střela patřila Mathiasi Lehmannovi. Pro Adlera bylo extrémně nepříjemné, že ji tečoval Johan Djourou. Nakonec to pro Hamburk dobře dopadlo. To samé platilo i po příležitosti Simona Zollera.

V 82. minutě už ale přišla další pohroma. Marcel Risse z pravé strany centroval na bližší tyč, kam si naběhnul Modeste a hlavou zaznamenal svůj druhý gól v utkání - 2:0. Čtyři minuty poté získal výsledek svou finální podobu. Risse tenokrát centoval z vlastní poloviny. Modeste za obranou zpracoval balon a následně jej chladnokrevně procedil Adlerovi mezi nohama. Stylové housle udělaly tečku za tímto utkáním, které družina Petera Stögera ovládla jasně 3:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tento zápas smrdí téměř týden před výkopem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
Pospovič

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele