11. kolo
31.10.2015 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 2:1

Sobotní šlágr kola dopadl lépe pro domácí Wolfsburg. Leverkusen se však může cítit ukřivděný - úvodní gól Nicklase Bendtnera totiž pro ofsajd neměl platit. Vyrovnat se sice záhy povedlo Javieru Hernándezovi, avšak poslední slovo měli znovu Vlci a to konkrétně Julian Draxler.

Na první výraznější brankovou příležitost si diváci v zaplněné Volkswagen Aréně museli nějakou dobu počkat. Hned z první šance navíc padl gól. V 34. minutě Vierinha sklepl patičkou míč na Schürrleho, ten mu po souboji s Kamplem dokázal balón vrátit, portugalský univerzál pak našel na zadní tyči volného Niklase Bendtnera a dánský kanonýr se sebevědomím sobě vlastním naprosto v klidu rozvlnil síť.

Hráči Leverkusenu se po tomto momentu seběhli k sudímu Gräfemu, cítili se totiž poškozeni a nutno dodat, že zcela po právu. Vierinha se totiž v momentu přihrávky od Schürlleho nacházel v jednoznačném ofsajdu, hlavní rozhodčí však ofsajd nezapískal, neboť se domníval, že míč se k Vierinhovi dostal odrazem od nohy Kevina Kampla. Sportovního ředitele Bayeru Rudiho Völlera tento moment rozezlil natolik, že neváhal seběhnout ze své čestné lóže a svou zlost si vybil na čtvrtém rozhodčím Starkovi.

Vyrovnání ovšem přišlo zanedlouho. Christopher Kramer si zpracoval aut na pravé straně, po skvělé individuální akci přihrál před branku na Javiera Hernándeze a ten z malého vápna hlavou bez problému překonal bezmocného Diega Benaglia. Mexický útočník po svém přestupu do Německa ožil a v dresu svého nového zaměstnavatele se letos trefil již pošesté.

V úvodu druhého dějství musel Manuel Gräfe řešit další ošemetnou situaci. Arnold vyslal do sprintu Caligiuriho, ten si obhodil vybíhajícího Lena a po drobném kontaktu upadl. Píšťalka hlavního arbitra ale zůstala němá. Daniel Caligiuri patřil dnes k nejaktivnějším hráčům v bílozeleném dresu a po jeho dalším úniku po pravém křídle přihrál Arnoldovi, který elegantním patičkou ještě vylepšil střeleckou pozici pro Schürlleho, ten ale ve stoprocentní šanci zamířil nad a svou střeleckou mizérii tak neprolomil ani proti svému bývalému klubu.

Rozzulení přinesla 77. minuta. Levý bek Ricardo Rodríguez napřáhl ze střední vzdálenosti, jeho prudkou přízemní ránu Bernd Leno vyrazil pouze k nohám střídajícího Base Dosta, jenž přihrál pod sebe Julianu Draxlerovi a letní posila z Schalke před prázdnou brankou nepohrdla. Leverkusen se ještě snažil vyrovnat, nejblíže k tomu byl v 83. minutě, kdy Brazilec Wendell svůj přímý kop nasměroval do tyče.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

01 4:3 popř. 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele