7. kolo
26.09.2015 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 1:3

V jistém smyslu pikantní souboj byl k vidění ve Stuttgartu, kam zavítala Borussia Mönchengladbach. Obou celkům se v úvodu sezony nedařilo, avšak Hříbata po rezignaci Luciena Favre vyhráli už druhý zápas.

Jak Stuttgart, tak Gladbach v rámci vloženého kola poprvé vyhráli, ale vypadá to, že lepší formu chytá tým z Borussia-Parku. Úvod ve stánku VfB však patřil domácím. Gentner a Didavi si vypracovali solidní příležitosti, jenže jak už to tak u Švábů v této sezoně bývá, nedokázali je proměnit. Po patnácti minutách už se skóre měnilo.

Zásluhu na tom neměl nikdo z domácích, nýbrž Raffael, který svůj přímý kop rozehrál tak, že balon našel ve vápně hlavu Granita Xhaky, jenž sice zamířil do země, ale od ní se kulatý předmět odrazil za záda Przemyslawa Tytoně - 0:1. Pouze čtyři minuty stačily družině Andrého Schuberta k tomu, aby zdvojnásobila své vedení.

Oscar Wendt zcela osamocen na levé straně centoval do vápna, kde hlavičkoval Herrmann. Polský gólman by jeho pokus zřejmě kryl, kdyby ovšem těsně před ním balon do vlastní brány smolně netečoval kapitán Christian Gentner - 0:2. Domácí byli dosti zaskočení, tudíž se není čemu divit, že v následující čtvrthodince mohli inkasovat hned třikrát. Zase až tak daleko ke gólu neměli Stindl, Dahoud a Raffael.

Poté napálil z hranice pokutového území břevno Didavi, jehož v zápětí fauloval v šestnáctce Nordtveit a "pětka" byla na světě. Daniel Ginczek střelou do levého rohu branky Yanna Sommera proměnil, takže poločasový stav zněl 1:2. Ve druhé půli se Zornigerovi svěřenci vcelku vehementně snažili s výsledkem udělat, ale co jim to bylo platné, když nedokázali (jmenovitě Maxim a Werner) využít ani ty vůbec nejvíc nejvyloženější příležitosti.

V neproměňování šancí se hráči předháněli až do poslední minuty, kdy už došla trpělivost Raffaelovi, jemuž do sóla omylem přiťuknul balon Insúa. Brazilský útočník zamířil placírkou přesně k tyči a dal výsledku finální podobu. Stuttgart zůstává předposlední, zatímco soupeř vyskočil nad sestupové pozice a doufá, že uspěje i v rámci Ligy mistrů, kde se ve středu utká s Manchesterem City.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele