24. kolo
01.03.2016 20:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 0:4

Když Hannover v neděli po osmi porážkách v řadě zvítězil ve Stuttgartu, fanoušci doufali, že se blýská na lepší časy. Zpátky na zem je ale vrátilo dnešní dolnosaské derby, v němž družina Thomase Schaafa prohrála s Wolfsburgem vysoko 0:4. Duel v AWD-Areně rozhodl hattrickem André Schürrle, mezi přesné střelce se pak zapsal i Julian Draxler.

První poločas nabídl ještě poměrně vyrovnanou podívanou, přičemž skórovat mohl již po čtvrthodině hry domácí Kenan Karaman, po vynikající průnikové přihrávce od Hiroši Kijotakeho jeho nepřijemnou střelu vyrazil Koen Casteels. Jeho protějšek, Ron-Robert Zieler, se výborným zákrokem blýskl o čtrnáct minut později, Danteho hlavičku se snažil do sítě usměrnit Luiz Gustavo, z bezprostřední blízkosti však Zielera nepřekonal.

Skóre se poprvé měnilo až v 36. minutě. Julian Draxler se trochu se štěstím dostal k míči, přihrál Schürrlemu a ten z úhlu dokonalou přesným zakončením na zadní tyč nedal Zielerovi nárok. Bývalý hráč Leverkusenu a Chelsea v těchto chvílích oslavoval teprve jeho druhý gól v právě probíhajícím ročníku Bundesligy a nikdo ještě netušil, že dnes přidá ještě další dva.

Druhé dějství už bylo jasně v režii Vlků. V 58. minutě ještě Hannover přežil obrovské příležitosti Wolfsburgu, když nejprve Zieler fantasticky vyškrábl Kruseho křížnou ránu a Schürrleho dvě dorážky gólem neskončily i díky obětavému obrannému zákroku Schulze. Hosté nicméně udeřili hned z následného rohového kopu, Gustavo sklepl balón proti noze Schürrleho a mistr světa z roku 2014 utěšenou dělovkou zvýšil na 0:2.

Hattrick pak zkompletoval o čtyři minuty později a také tato trefa snesla ta nejpřísnější meřítka. Christian Schulz odvrátil Kruseho centr pouze k Schürrlemu, jenž si míč zpracoval na prsa a z druhého doteku parádním volejem rozvlnil síť potřetí. Zanedlouho nebyl daleko od čtvrté branky, samostatný nájezd ovšem nevyřešil ideálně a prostor mezi třemi tyčemi o kousek minul.

Čtvrtý hřebíček do hannoverské rakve zatloukl v 69. minutě Julian Draxler. Letní posila ze Schalke využila dalšího exkluzivního pasu z dílny Maxe Kruseho a vyběhnuvšího Zielera elegantně přehodila. V závěrečné desetiminutovce se výsledek ještě mohl změnit na obou stranách, Arnolda či na opačném konci hřiště Karamana ale vychytali pozorní Casteels se Zielerem.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat
Noustress

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Schürrle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele