5. kolo
19.09.2015 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 0:0

Sobotní fotbalové odpoledne bylo v Bundeslize na tamní poměry nezvykle gólově dietní. Žádná branka nebyla k vidění ani v Hamburku, kam přijel Frankfurt. Eintracht tak po minulém týdnu, kdy se trefil hned šestkrát, dnes vyšel naprázdno a několika dobrými zákroky se o to přičinil také Jaroslav Drobný.

První velká šance zápasu se zrodila už po pěti minutách hry, kdy si na rohový kop Marca Stendery naskočil Marco Russ, krásně přeloboval zkoprnělého Drobného, za něhož však na brankové čáře zaskočil dobře postavený Aleksandar Ignjovski, který míč směřující do šibenice odhlavičkoval do bezpečí.

Hamburk sice obrovskou příležitost vypracoval rovněž po standardní situaci. Lewis Holtby zdviženými pažemi spustil signál, přihrál osamocenému Aaronu Huntovi, jemuž sice ještě zakončení nesedlo, balón se však od Russe odrazil k Johannu Djorouovi, ale ten z malého vápna pouze rozezvučel břevno.

Následně se o slovo zase přihlásili hosté, konkrétně Alexander Meier, který po chybné rozehrávce Djoroua pálil zpoza šestnáctky těsně vedle. Na druhé straně to rovněž ze střední vzdálenosti zkoušel Hunt a Lukáš Hradecký se musel pořádně natáhnout, aby jeho přízemní ránu vyškrábl na roh.

Druhý poločas začal další velkou šancí Labbadiovy družiny. Brilantní individuální akcí se blýskl Nicolai Müller, který po dlouhém sprintu přihrál pod sebe Iličevićovi, jenomže chorvatský záložník nezachoval chladnou hlavu a ve stoprocentní příležitosti zamířil vysoko nad.

Blízko gólu byl také Frankfurt. Bastian Oczipka posadil balón po rohovém kopu přímo na hlavu Harise Seferoviće, ovšem toho vynikajícím zákrokem vychytal Drobný. Zkušený český brankář předvedl další "what a save" o pár minut později, kdy po centru Seferoviće z pár metrů zakončoval Meier.

Při tomto utkání se diváci rozhodně nudit nemohli, šancí bylo na obou stranách poměrně dost, avšak všechny zůstaly nevyužity.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele