13. kolo
22.11.2015 17:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - SV Darmstadt 3:1

V souboji dvou nově bundesligových týmů se z výhry radoval domácí Ingolstadt. Díky tomu nyní v tabulce okupuje osmé místo, zatímco Darmstadt se nachází v její dolní polovině.

Hosté přitom začali velmi dobře. Už v 7. minutě se po spolupráci s Janem Rosenthalem ocitnul ve vynikající pozici Dominik Stroh-Engel, ale střílel nad. Trenéra Dirka Schustera to však přestalo mrzet už za dvě minuty, protože právě tehdy skóroval Aytac Sulu, když hlavou usměrnil zblízka do brány po centru Konstantina Rausche od rohového praporku - 0:1.

FCI se dostal pořádně na dostřel brány až po půl hodině hry. Christian Mathenia nejprve balon po přímém kopu vyrazil, aby v zápětí ze tří metrů dorážející Moritz Hartmann nepochopitelně minul zařízení. V závěru prvního poločasu to ještě zkoušeli na jedné straně Hinterseer a na druhé Heller, ale neprosadil se ani jeden.

Po změně stran střílel těsně vedle Romain Brégerie a nevyrovnal ani Benjamin Hübner, protože jeho hlavička po rohovém kopu směřovala přímo do rukavic gólmana Mathenii. Ten kapituloval až v 58. minutě. Do vápna Darmstadských přiletěl centr, který nepřesvědčivě odhlavičkoval Peter Niemeyer. Jérome Gondorf následně kousek za hranicí šestnáctky prohrál souboj s Robertem Bauerem, který měl dost prostoru na to, aby si nechal balon jednou skočit, a poté jej z voleje famózní ranou poslal o břevno do branky - 1:1.

Hráči se z obdrženého gólu ani nestačili vzpamatovat a už se proti nim kopala penalta. Júnior Díaz fauloval střídajícího Stefana Lexe a exekuce nařízené "pětky" se vcelku s přehledem ujal Moritz Hartmann - 2:1. V 73. minutě zahrával Rausch přímý kop, ale Ramazan Özcan se prostě zaskočit nenechal.

Svůj druhý přesný zásah si Moritz Hartmann schoval na 88. minutu. Alfredo Morales předvedl ve vápně dobrou práci s balonem tudíž Slobodan Rajković pouze přihlížel, jak následně pětadvacetiletý Američan vybízí ke skórování svého spoluhráče, jehož rybička byla vskutku velmi efektivní - 3:1. Ingolstadt tak poprvé v sezoně zaznamenal víc než dvě trefy v jednom zápase.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 popř. 1:1

01

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele