16. kolo
13.12.2015 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - Schalke 04 2:1

Augsburg dokázal díky gólu v samém závěru udolat Schalke a konečně se vysvobodil ze sestupové zóny. Domácí vedli už po poločase díky trefě Honga (34'), za Schalke však vyrovnával Kolašinac (70') a definitivní rozhodnutí tak znamenala až trefa Caiubyho z druhé minuty nastavení..

Pro domácí to byl velký den. Po tragickém úvodu sezony se zdá, že je loňský bundesligový objev zpět ve formě; heroický postup do play-off Evropské ligy nyní vystřídala historicky první ligová výhra nad Königsblauen, a vzhledem k tomu, jak důležité mohou být dnešní tři body pro psychologii augsburské kabiny, je velmi pravděpodobné, že kalendářní rok 2015 zakončí svěřenci Markuse Weinzierla mimo ohrožení sestupu. Co více, před Kolašinacovým gólem neinkasovali celkem 361 minut, což je nový klubový rekord.

První půlhodinu se toho na hřišti příliš nedělo; oba týmy se spíše oťukávaly a bylo znát, že nikdo nechce udělat chybu. Zápas tak musela rozproudit až první branka: Dominik Kohr vyslal ránu, která by mířila mezi tři tyče i tak, teč Jeong-Ho Honga však poslala míč mimo dosah překvapeného brankáře Ralfa Fährmanna. Schalke inkasovaný gól trochu probral a v závěru první půle už bylo lepším týmem; do dobrých šancí se dostali postupně Leroy Sané, Max Meyer a Eric-Maxim Choupo-Moting, Marwin Hitz v domácí kleci byl však neprůstřelný.

Druhé dějství začali Königsblauen ve stejně aktivním tempu a Johannes Geis pálil těsně nad; krátce nato dokonce Leon Goretzka trefil břevno. Domácí se sice pokusili kontrovat jedovatou střelou Alexandera Essweina, vše ale směřovalo k zaslouženému vyrovnání. Postaral se o něj Kolašinac, který si vyměnil míč s Choupo-Motingem a suverénně srovnal. Teprve v tuto chvíli jako by si Augsburg uvědomil, že musí zapnout vyšší rychlostní stupeň; závěrečná desetiminutovka se už nesla ve znamení jeho tlaku, dlouho to ale vypadalo, že se body budou dělit. Až v nastaveném čase se Caiuby blýskl parádním volejem do vinglu a vystřelil domácím cenné vítězství.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele