11. kolo
31.10.2015 15:30 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05 3:3

Hodně divokou přestřelku viděli diváci v Augsburgu, kam přijel Mainz v čele s kanonýrem Yoshinori Mutem. Japonský forvard dnes dokonale vystoupil ze stínu svého kolegy Yunuse Malliho, který jinak platí za největšího mohučského tahouna, a hattrickem pomohl svému týmu k remíze 3:3. Hosté vedli už o dvě branky, Augsburg ale dokázal skóre otočit a Muto nakonec rozhodoval o dělbě bodů až v poslední minutě..

Muto se v dresu Mainzu prosadil mimo vlastní stadion vůbec poprvé - a byl to tedy pořádný debut. Dokonce si připsal i jedno malé prvenství: žádný jiný japonský fotbalista v dějinách Bundesligy nedokázal nastřílet v prvních jedenácti zápasech šest gólů. Jeho první dvě trefy přišly už v úvodní půlhodině; srdnatě bojující Augsburg, který věděl, že další neúspěch znamená prodloužení pobytu na tabulkovém dně, nicméně ještě do poločasu zkorigoval skóre trefou kapitána Verhaegha a po změně stran otočili vývoj Koo (50') s Bobadillou (82'). Nakonec to sice ke třem bodům nestačilo, kouč Markus Weinzierl ale může být spokojen s přístupem svých hráčů.

Bylo by totiž poměrně snadné propadnout iluzi absolutní marnosti - poslední Augsburg měl velkou šanci už ve třetí minutě, kdy Markus Feulner tvrdou ránou zpoza vápna napálil břevno, ale místo aby jeho úvodní aktivita vedla ke kýžené brance, stal se pravý opak. Mainz se na hřišti rychle rozkoukal a v osmnácté minutě už Pablo De Blasis našel na malém vápně nehlídaného Muta, jemuž stačilo prakticky jen nastavit nohu. Také druhá trefa letní posily přišla z podobné dorážky zblízka; dvě defenzivní zaváhání a Augsburg před vlastními fanoušky prohrával o dvě branky.

Bojovnost nicméně Bavoři neztratili. Těsně před pauzou kapitán Verhaegh zkušeně proměnil penaltu a poskytl svým spoluhráčům potřebnou vzpruhu; klasický gól 'do šatny' je viditelně nakopl a po změně stran už se prakticky pouze čekalo na to, kdy přijde vyrovnání. Zuřivě útočícímu Augsburgu to nakonec trvalo jen pět minut: na Caiubyho pas si na zadní tyči počkal Ja-Cheol Koo, který ve stoprocentní šanci nedal hostujícímu gólmanovi Lorisi Kariusovi žádnou šanci.

Za stavu 2:2 sice domácí tlak trochu opadl, zasloužená třetí trefa však přesto přišla: utkání se už chýlilo k závěru, když Bobadilla potvrdil své střelecké instinkty a v dobré pozici suverénně propálil Kariuse potřetí. Muto ale ještě neřekl své poslední slovo. V úplně poslední akci celého zápasu potřetí potrestal chybu domácí obrany, zkompletoval svůj hattrick a zlomil srdce bavorských fanoušků.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele