23. kolo
28.02.2016 19:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 0:0

Poslední zápas 23. kola Bundesligy nepokračoval v nastoleném nedělním trendu a na rozdíl od ostatních duelů, v nichž padly vždy čtyři branky, odcházeli diváci z Commerzbank-Areny o gólové hody ochuzeni. Blíže vítězství byli hráči Frankfurtu, v nejtěžších chvílích však Schalke podržel Ralf Fährmann.

Mužstvo André Breitenreitera naplno nebodovalo již potřetí utkání v řadě a v tabulce se propadlo až na sedmou příčku. Více jak měsíc rovněž nezvítězil i Eintracht a jelikož se pořadí na chvostu tabulky po tomto kole nezměnilo, zůstává těsně nad sestupovou hranou.

Hosté z Gelsenkirchenu chtěli ve Frankfurtu po téměř šesti letech konečně zvítězit a do vedení mohli jít již po čtyřech minutách hry, kdy Júnior Caicara pěknou průnikovým pasem oslovil Klaase-Jana Huntelaara, ten ovšem z úhlu mířil pouze do boční sítě. Na opačném konci hřiště pak zvonilo břevno, které po centru Szabolcse Husztiho z volného přímého kopu hlavou orazítkoval Marco Russ, a proti následné dorážce Harise Seferoviće se musel reflexivním zákrokem vytáhnout Ralf Fährmann.

Sedmadvacetiletý brankář, jenž v době, kdy ve Veltins Aréně zářil Manuel Neuer, hostoval právě v hesenské metropoli, si ale zákrok večera schoval až do druhého dějství. V 63. minutě Seferović pěkným centrem našel na malém vápně stojícího Alexandera Meiera a vynikající Fährmann tygřím skokem hlavičku svého někdejšího spoluhráče zneškodnil.

Závěr zápasu patřil Königsblauen, jejichž hru oživil především střídající Leroy Sané. Supertalent německého fotbalu v 78. minutě nasadil jesličky Abrahamovi, zakončení mu však na poslední chvíli zblokoval Bastian Oczipka. Pět minut před koncem ještě zaplněný stadion pořádně vystrašil Lukáš Hradecký, jemuž nadělala nečekané problémy dalekonosná rána Hojbjerga, míč se naštěstí pro domácí do sítě nedokutálel.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele