28. kolo
03.04.2016 15:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 5:0

Měla to být vyrovnaná bitva dvou aspirantů na Ligu mistrů, místo toho ale Mönchengladbach před vlastními fanoušky vypráskal Herthu pětibrankovým přídělem. Dvakrát se trefil Thorgan Hazard, po jedné brance přidali Hahn, Herrmann a Traoré. Stará dáma i přesto zůstává v tabulce třetí, zatímco domácí přeskočili svoji konkurenci a posunuli se na kýženou čtvrtou příčku. Oba týmy už dělí pouze tříbodový rozdíl..

Gladbach dnes nutně potřeboval body, aby oživil svoje naděje na milionářskou soutěž, a od začátku to bylo vidět. Svěřenci Andrého Schuberta od první minuty zaskočili Herthu svojí aktivitou a brzy začalo být jasné, kdo se nakonec bude radovat. Nečekanou malátnost berlínského mužstva symbolicky podtrhl gólman Rune Jarstein, velká opora posledních kol; tentokrát si norský strážce vybral svoji slabší chvilku, když v nebezpečné situaci nabil pressujícímu Dahoudovi. Ten následně vyzval ke skórování Hazarda a mladý Belgičan nezaváhal.

Hazard byl dnes skvělý; fanoušci doufali, že při absenci zraněné opory Raffaela právě on převezme jeho pozici, a přesně to se také stalo. Druhý gól mohl přidat ještě v první půli, Jarstein ale odčinil svoji chybu a předvedl fantastický zákrok. V další šanci Oscara Wendta po Hahnově přiťuknutí potom selhal sám střelec.

Borussia na hřišti jasně dominovala a po hodině hry přidala uklidňující trefu; Hahn tentokrát vzal věci do vlastních rukou, perfektně se otočil a vysoko letící ránou propálil Jarsteina podruhé. Brankář Herthy sice následně skvělým zásahem zlikvidoval šanci Johnsona, už ale bylo pozdě. Třetí branku vstřelil Herrmann z dorážky po Hazardově ráně z úhlu, čtvrtou si připsal opět Hazard (s pomocí teče hostujícího obránce), a na konečných 5:0 zvyšoval přízemní ránou Traoré.

Gladbach se tak posouvá na čtvrté místo, když potvrdil fenomenální domácí formu - z posledních devíti zápasů před vlastními fanoušky jich vyhrál osm, přičemž čtyřikrát v řadě udržel čisté konto. V závěrečných šesti kolech se však už doma představí pouze dvakrát, takže zůstává otázkou, jestli současnou pozici skutečně udrží až do konce.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele